20 Kasım 2021 11:35

OHAL Komisyonundan Prof. Dr. Değirmencioğlu’nun başvurusunu ret: ‘Kepazelik sürüyor'

OHAL Komisyonunun hukuksuz kararları sürüyor. "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan ve KHK ile görevden ihraç edilen yazarımız Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu'nun başvurusu da reddedildi.

Fotoğraf: Serdar Değirmencioğlu Arşivi

Paylaş

2016 yılında “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıkları için görevlerinden ihraç edilen akademisyenlerin başvurdukları Olağanüstü Hal (OHAL) Komisyonundan ‘ret’ kararları çıkmaya devam ediyor.

OHAL Komisyonu, son olarak yazarımız Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu’nun yapmış olduğu başvuru reddetti. Prof. Değirmencioğlu karara ilişkin, “Rejimin Oyalama Komisyonu fotokopi kararlarından birini dün benim başvurum için vermiş. Katıksız-haksızlık-kepazelik uygulaması sürüyor. Ama sonunuz geliyor” ifadelerini kullandı.

YARGI ‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ’ DEDİ AMA…

OHAL Komisyonu AYM ve Yargı kararına rağmen şimdiye kadar 100’e yakın ihraç akademisyenin göreve dönmek için yaptığı başvuruyu reddetti. Anayasa Mahkemesi ve ceza mahkemesi kararlarıyla bilim insanlarının imzalamış oldukları bildirinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğu kesinleşmişti

PROF. DR. SERDAR M. DEĞİRMENCİOĞLU KİMDİR?

Serdar M. Değirmencioğlu 1966’da Ankara Altındağ’da doğdu. ODTÜ Psikoloji Bölümünde okudu. Gelişim Psikolojisi doktora derecesini ABD’de aldı ve ardından iki yıl Northwestern Üniversitesi Sosyal Politika Araştırmaları Enstitüsünde çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra ODTÜ ve başka üniversitelerde görev yaptı. Barış İçin Akademisyenlerin “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzaladığı için üniversitedeki görevine nisan 2016’da son verildi. Şubat 2017’de 686 numaralı KHK ile kamu hizmetinden ihraç edildi. Değirmencioğlu çalışmalarını Almanya’daki bir üniversitede konuk araştırmacı olarak sürdürüyor.

Josephine “Scout” Wollman Fuller Ödülü 20 yıldır çocuklar için yaptığı çalışmalar nedeni ile geçtiğimiz yıl Prof. Dr. Serdar M. Değirmencioğlu’na verilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da DİSK, KESK, TMMOB, Tabip Odası, 2022 bütçesine dair taleplerini açıkladı

SONRAKİ HABER

Tekstil işçisi kadınlar: Yoksulluk da, şiddet de kaderimiz değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...