12 Kasım 2021 07:53

Ötekilerin Gündemi'ne sansür ve erişim engeli

Ötekilerin Gündemi adlı internet sitesinin Facebook sayfası, yayımlanan iki haberin şikayet edilmesi üzerine Facebook tarafından gerekçe gösterilmeden kapatıldı.

Fotoğraf & Kolaj: Ötekilerin Gündemi

Paylaş

Ötekilerin Gündemi haber sitesi önce Facebook’un sansürüne uğradı, ardından da 4 haberine erişim engeli geldi.

Ötekilerin Gündemi adlı internet sitesinin Facebook sayfası, yayımlanan iki haberin şikayet edilmesi üzerine Facebook tarafından gerekçe gösterilmeden kapatıldı. Sitenin Genel Yayın Yönetmeni Hamza Özkan sansüre tepki gösterdi. Facebook sayfası kapatılan sitenin 4 haberine de erişim engeli getirildi.

Ötekilerin Gündemi Genel Yayın Yönetmeni Hamza Özkan, Facebook’un sansürüne tepki gösterdi. Site olarak kuruluşundan bugüne kadar yaptıkları haberlerin tamamen düşünce özgürlüğü ve pozitif bir dil olduğunu belirten Özkan, “Asılsız, hakaret, küçümsemek, ötekileştirme, reyting kaygısından olabildiğince uzak durduk” dedi.

"KABUL ETMİYORUZ, ETMEYECEĞİZ"

Ötekilerin Gündemi olarak bundan sonra da doğru bildikleri yoldan şaşmayacaklarını ifade eden Özkan Facebook’un hesaplarını kapatmasıyla ilgili şöyle konuştu:

“Sitemizin sosyal medya hesabını şikayet edenler unutmasınlar tüm hukuksal sürecimizi başlatıyoruz. Gerekenler kamuoyunla paylaşılacaktır. Sosyal medya partiler, tüzel kişi adına açılan sahte gruplardan sözde gazeteci, siyasetçi kılıflı tetikçi, rantçı, hizipçi kişilerin bizim gibi emekçi, ilkeli, doğru duruş sahibi gazeteci, siyasetçi, aydın kişilerin sosyal medya hesapları bu tür hukuksuz, ahlaksız, adaletsiz yönelimlerini kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Tarafsız, ilkeli, objektif, özgür basın geleneğimizle yolumuza devam ettik, etmeye devam edeceğiz.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ öğrencileri 25 Kasım öncesi forumda için buluştu

SONRAKİ HABER

Yönetmen Muhammet Çakıral: Toplumsal gerçekçi bakışla çekilen filmler çok az

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...