"Tasarruf yapın" çağrılarına işçilerden yanıt: Geçinemiyoruz!

Hükümet yetkililerinin halka sürekli "tasarruf yapın" çağrısında bulunmasını Kocaeli Derince'de işçilere sorduk. Tasarruf yapacak parayı da bulamadıklarını söyleyen işçiler "Geçinemiyoruz" dedi.

11 Kasım 2021 13:45
Paylaş

Gözde MEYDAN
Cemre KAVALA
Kocaeli

Kocaeli'de işlerine gitmek üzere sabahın erken saatlerinde servis bekleyen işçilere, Enerji Bakanı Dönmez'in "tavsiye" ettiği gibi tasarruf yapıp yapamadıklarını sorduk.

Geçtiğimiz günlerde Enerji Bakanı Fatih Dönmez, peş peşe gelen doğalgaz, elektrik ve akaryakıt zamlarına sonrasında yurttaşlara "tasarruf edin" çağrısında bulunmuştu. Dönmez bununla da yetinmeyerek evi daha az ısıtmanın, kombiyi birkaç derece düşükte yakmanın, tasarruf yapmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.

Kocaeli Derince'ye bağlı Yenikent mahallesinde işçilere iğneden ipliğe gelen zamları, yaşam koşullarını, öte yandan da iktidar cenahından yapılan tasarruf çağrılarını sorduk. Mikrofon uzattığımız bütün işçiler, kazandıkları parayı yetirebilmek için mutfak, giyim gibi pek çok kalemde kısıtlamaya gittiklerini söyledi.

İşçiler, geçinebilmek için asgari ücretin 4 bin ila 5 bin lira olması gerektiğini ifade etseler de asgari ücret görüşmelerinden böyle bir sonuç çıkmayacağını, bu konuda umutsuz olduklarını da belirtiyor.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Fidan dikimi yapılan Manavgat'ta orman yangını

SONRAKİ HABER

Yakınlarını kaybeden ailelerden adliye önünde açıklama: Artık yeter! adalet istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...