5 aydır ücretlerini alamayan Onur Air işçileri şirket önünde eylem yaptı

Hileli iflas iddiasıyla gündeme gelen Onur Air'in 16 ay kısa çalışma ödeneği ile çalıştırdığı, 5 aydır da ücretlerini ödemediği işçiler, şirket binası önünde eylem yaptı.

11 Kasım 2021 09:37
Paylaş

Hileli iflas iddiasıyla gündeme gelen Onur Air’de 5 aydır ücret alamayan işçiler şirket binası önünde eylem yaptı. 16 ay kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) ile çalıştırılan 5 ay da hiç ücret alamayan işçiler, haklarını alana dek eylemlere devam edeceklerini söyledi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelerek Onur Air’in İstanbul’daki genel merkezi önünde toplanan işçiler, 16 aydır KÇÖ ile ödenen 5 aydır ise hiç ödenmeyen ücretleri için eylem yaptı. Aylardır Onur Air’den bir açıklama alamadıklarını söyleyen işçiler, şirketin hileli iflasa götürülerek içinin boşaltıldığını iddia etti.

“21 AYDIR PARA ALMADAN BEKLİYORUZ”

Onur Air’de teknik bölümde çalışan bir işçi, "21 aydır alamadığımız ücretlerimiz için buradayız. Şirket ücretlerimizi ödememekle beraber hiçbir açıklamada yapmıyor. Pandemide şirket uçmaya, para kazanmaya devam ettiği dönemlerde bile paramızı vermedi” dedi.

Pandemi sürecinde birçok işçinin KÇÖ ile çalıştırıldığını söyleyen işçi, “Kısa çalışma ödeneği de zaten sonradan kalktı. Arkadaşlarımız 21 aydır para almadan beklemeye devam etmekte. Onur Air, ‘Şirketi satıyoruz, oradan para gelirse ücretlerinizi ödeyeceğiz’ diyor. Asparagas haberlerle işçileri oyalamaya devam ediyorlar. Biz çalışanlar olarak şirketin hileli iflasa götürüldüğünü düşünüyoruz. CİMER’e birçok bildirimde bulunduk ancak devletten bir dönüş alamadık” diye konuştu.

“HACİZLERLE, KREDİ BORÇLARIYLA BOĞUŞUYORUZ”

Teknik bölümde çalışan Hasan Kılıçoğlu ise “Benim gibi emekli olmasına rağmen çalışanlar kısa çalışma ödeneğinden de yararlanamadı. 21 ay hiçbir ücret alamadık, ne arayan oldu ne soran oldu. 21 ay oldu, bir cümle açıklama yok. Bu da insanları üzen yoran bir şey. Bir arkadaşım evine ekmek götüremediği için boşandı. Sadece ekonomik sebepler yüzünden bir yuva dağıldı” dedi.

2011’den bu yana Onur Air’de çalışan kabin personeli, “Bizim beklentimiz pandemide verdiğimizin emeklerin karşılığını almaktı, olmadı. Bu dönemde çok büyük zorluklar yaşadık, kızıma tek başına bakan bir anneyim, kredi borçlarımız ve evlere gelen hacizlerle baş etmeye çalışıyoruz. En büyük sorunumuz Onur Air’in iletişimsizliği. Hiçbir şekilde bir açıklama alamadık. Haklarımız için buradayız, bir açıklama bekliyoruz. Şirketin satışı söz konusu. Satış olursa ödeme yapılacağı söyledi ancak havacılıkta böyle bir sistem yok. Türkiye’nin farklı illerinden arkadaşlarımız geldi, gelmeye devam edecekler. Bundan sonra hukuksal süreci başlatıp eylemlerimize devam edeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Avrupa'nın mülteci politikalarında tehlikeli gidişat

SONRAKİ HABER

"Kayıp silahlar araştırılsın" önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...