08 Kasım 2021 15:31

Elektrik faturalarından TRT payı ve enerji fonu kesintileri kaldırılıyor

Kabine toplantısının ardından konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan elektrik faturalarındaki TRT payı ve enerji fonu kesintilerini kaldırma kararı aldıklarını duyurdu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda blununa AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan elektrik faturalarındaki TRT payı ve enerji fonu kesintilerini kaldırma kararı aldıklarını duyurdu.

Doğal gazda ve akaryakıttaki sübvansiyonları da hatırlatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin bu yıl yüzde 8 artış gösteren elektrik talebini herhangi bir sıkıntıya meydan vermeden karşıladık. Avrupa'da, ekranları başında bizi izleyen milletime özellikle sesleniyorum, doğal gaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar seviyesinden 1100 dolar, hatta günlük piyasada 1500 dolar seviyesine kadar çıktı. Buna karşılık biz ülkemizdeki vatandaşlarımızın konutlarda tükettiği doğalgazı halen yaklaşık 150 dolardan veriyoruz. Rakamlar çok açık net ortada. Alış fiyatımıza göre baktığımızdaysa doğal gazı hanehalkına yüzde 70 indirimle vererek 50 milyar liralık sübvansiyon yaptığımızı söyleyebiliriz. Petrol fiyatları 2020 başındaki 42 dolardan 80 dolar seviyesine kadar yükseldi. Eşel mobil sistemiyle alacağımız vergiden 60 milyar lirayı bulan bir fedakarlık yaparak akaryakıt fiyatlarını dengede tutmanın gayreti içinde olduk. Bu yıl elektriği maliyetinin yarısı düzeyinde vatandaşlarımıza vererek 17 milyar liralık sübvansiyon yaptık. 2021 yılı için vatandaşlarımızın cebinden 127 milyar liralık ilave bir meblağın çıkmasını önledik. Her vatandaşımıza yıllık 1500 liranın üzerinde bir enerji desteği vermiş olduk. Elektrik faturalarında TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerini de kaldırma kararı aldık. Finans tarafındaki dalgalanmaların üretim ve ihracatı artırarak cari açığı düşürdükçe durulacağına inanıyoruz." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanlığına 40 bin yeni personel alınacak

SONRAKİ HABER

Belarus'tan Polonya'ya geçmek isteyen mülteciler kürekle telleri kırmaya çalıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa