05 Kasım 2021 09:22
Son Güncellenme Tarihi: 05 Kasım 2021 14:29

Kürdistan paylaşımı yapan araştırma görevlisi gözaltına alındı, kapısına bayrak asıldı

Elazığ Fırat Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışan Hifzullah Kutum, Kürdistan paylaşımı gerekçe gösterilerek "terör örgütü propagandası yaptığı" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Fotoğraf ve ekran görüntüsü '@hifzullah_kutum' adlı Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Elazığ Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Maliye Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışan Hifzullah Kutum, sosyal medya hesabından yaptığı Kürdistan paylaşımı gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Araştırma görevlisi Hifzullah Kutum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Şoreşa Îlonê hemû Kurdan pîroz be, Bijî Kurdistan” (Eylül Devrimi tüm Kürtlere kutlu olsun. Yaşasın Kürdistan) ifadelerine yer verdi. Bu paylaşımı gerekçe gösterilerek sosyal medya üzerinden "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla Rektörlük tarafından açığa alınan Kutum, daha sonra polislerce gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Fırat Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, "Sosyal medyadaki paylaşımları ile terör örgütü propagandası yaptığı değerlendirilen araştırma görevlisi, Rektörlüğümüzce açığa alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bahse konu kişi ile ilgili ayrıca adli makamlara da suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerini kullandı.

Kutum halen gözaltında tutuluyor.

KUTUM'UN ÜNİVERSİTEDEKİ ODA KAPISINA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in özel kalem müdürü Ayşegül Karaçorlu ise Kutum’un odasının kapısına Türk bayrağı asılmış bir fotoğraf paylaştı. Karaçorlu, “Korkma!! Burası Türkiye Cumhuriyet'i Herkes Hak Ettiği Yerde.. Devlet ebed müddet, çok yaşa Cumhuriyet..” diye yazdı.

 

 

UYARI CEZASI VERİLİP SAVUNMASI İSTENMİŞTİ

Gazete Duvar'ın haberine göre Kutum'a söz konusu paylaşımı gerekçe gösterilerek uyarı cezası verilmiş ve cezaya yaptığı itiraz, Dekan Vekili Kenan Peker tarafından reddedilmişti.

Paylaşımı gerekçesiyle savunması istenen Kutum’a, paylaşımı ne amaçla yaptığı ve görselde yer alan ifadenin “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin toprak bütünlüğüne ve sınır güvenliğine yönelik bir tehdit/kasıt içerip içermediği” sorulmuştu. Kutum, savunmasında, “Türkiye Cumhuriyeti ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında gerçekleşen resmi temaslarda, görselde yer alan Kürdistan ifadesinin ve bayrağının kullanıldığını” söylemişti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mesud Barzani ve Mesrur Barzani’yle olan resmi temaslarından verilen karelerde Kürdistan ifadesinin ve bayrağının kullanıldığını aktarmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Karşıyaka yeşil alan işçileri: İşçilerden değil patronlardan vergi alınsın

SONRAKİ HABER

Bilal Erdoğan, plazalarında başörtülü çalıştırmayanlardan "hesap" istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...