04 Kasım 2021 11:28

Cem Yılmaz: Canı isteyen mekanizma beni kışkırtma aygıtı olarak kullanmaya çalışıyor

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'la ilgili görüşlerine tepki gösterenlere yanıt veren Cem Yılmaz "Canı isteyen mekanizma beni insanları kışkırtma aygıtı olarak kullanmaya çalışıyor" dedi.

Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç/AA

Paylaş

Cem Yılmaz, katıldığı bir programda Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'la ilgili görüşlerini dile getirmesinin ardından gelen tepkilere sosyal medya hesabından tepki göstererek "İnsanlar çok garip. Kızılacak muhatabı bir türlü isabet ettiremiyor. Yine canı isteyen mekanizma beni insanları kışkırtma aygıtı olarak kullanmaya çalışıyor" dedi.

Komedyen Cem Yılmaz, "Rüstem Batum Sohbetleri" adlı programda, tutuklu bulunan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala ve Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın durumu hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine, "Evrensel standartlarda bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Başka ne düşüneyim. Çünkü en yalın hali ile evinde oturan bir vatandaş olarak, kim olduğu, ne olduğu bilinen, ne yaptığı bilinen bir insanın böyle gizemli bir suçu varmış gibi gösterilmesini biz oturduğumuz evden anlayamıyoruz. Bu, Cem Yılmaz İlluminaticiymiş demek gibi bir şey oluyor. Bu onun komik olmayan versiyonu. Çok trajik" demişti.

Yılmaz açıklaması sonrası gelen tepkilere sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yılmaz'ın paylaşımlarında şu ifadeler yer aldı: 

"Eski bir meslektaş büyüğümüzle sohbet videosu paylaşayım dedim... İnsanlar çok garip. Kızılacak muhatabı bir türlü isabet ettiremiyor. Yine canı isteyen mekanizma beni insanları kışkırtma aygıtı olarak kullanmaya çalışıyor. Ne nezaketle söylerseniz söyleyin dediğinizin hiçbir anlamı olmayan lincin içine sokulmaktan artık yıldım. Yahu az biraz siyasetle uğraşsam yahu tamam diyeceğim. Çok sıkıldım bu oyundan”

"Bana aklına geliyor bir anda PKK'lı diyor mesela! Öbürü aşı lobisi der... Yahu nereden bu kadar rahat sallamak. Bir insanın bir eylemi olur bir bilinirliği vardır. PKK'lı ne yahu insan biraz çekinir, bir dakika düşünür ya. Ben miyim PKK'lı valla hayret arkadaş. Kime hakkımızı soracağız meçhul."

"Mehmetçik Vakfı yararına düzenlediğim geceyi duyurduğumda altına 'askerimizin senin parana mı ihtiyacı var ulan' diye yazdırılıyor. Vakfın başkanı siz üzülmeyin demişti! Nesine üzülmeyeyim arkadaş. Hak nerede hak, oyun gibi oynuyorlar insanlarla!" (KÜLTÜR SERVİSİ)

{{446788}} 

ÖNCEKİ HABER

4 Kasım 2016'da ne oldu, neler yaşandı?

SONRAKİ HABER

İngiltere, Merck'in Kovid-19 antiviral ilacını onaylayan ilk ülke oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...