Akaryakıta gelen zamlar sonrası Dersim'de taksiciler eylem yaptı: Hayat pahalılığı bizi bitirdi

Dersim’de taksiciler son dönemde akaryakıta gelen zamlardan dolayı Atatürk Mahallesi’ndeki Esnaf ve Sanatkârlar Odası binasına kadar korna çalarak tepkilerini gösterdiler.

01 Kasım 2021 09:50
Paylaş

Dersim'de akaryakıta gelen zamlar sonrası  Esnaf ve Sanatkârlar Odası  binası önünde açıklama yapan taksiciler hayat pahalılığının taksici esnafını zor durumda bıraktığını söyleyerek taksicilerle birlikte olmayan Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Şoförler Odası yönetim kurullarına da tepki gösterdiler. 

Taksiciler adına açıklama yapan taksici Mehmet Turan, “Taksici esnafı olarak tepki göstermek için toplandık. Herkes kendi iradesiyle buraya gelmiştir. Mazot pahalılığı, hayat pahalılığı bizi bitirmiştir. Dayanacak gücümüz kalmamıştır. Mutfağımızdaki tüp 175 Lira olmuş, 50 Liraya aldığımız un 210 lira olmuş. Ülkeye bir yangın düşmüş ama söndüren yok.” diye konuştu.

400 LİRALIK LASTİK 650 LİRA OLMUŞ

Başka bir taksici, “Bu ilde yazın 3 ay iş yapabiliyoruz geri kalan zamanlarda iş çok az oluyor. Şoförler cemiyetinin aidatı 200 liradan 450 lira oldu. 400 liraya aldığımız lastik 650 lira olmuş. Bizim de sesimizi duyurmamız gerekiyor. Bu tepkimiz o yüzden.” dedi. 

ESOB VE ŞOFÖRLER ODASINA TEPKİ

Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Şoförler Odası yönetim kurullarına da tepki gösteren bir taksici de “Biz de isterdik yanımıza gelmelerini. Bu tepkiyi onların organize etmesini isterdik ama etmediler. Bu tepki bir noktada onlara da olan bir tepkidir.” diye konuştu. 

AKARYAKITA GELEN ZAM HERKESİ ETKİLİYOR

Zamlardan kaynaklı kendilerinin de rayiç fiyatlara zamlar yaptıklarını, yolcuların da bu duruma tepki gösterdiğini söyleyen başka bir taksici de, “Biz de zam yapmak istemiyoruz ama zamlar bizi buna mecbur bırakıyor. Akaryakıta gelen zam, beni, yolcuyu, işçiyi, memuru ve esnafı etkiliyor.” diye konuştu. (Dersim/EVRENSEL) 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Halk TV'den Gökmen Karadağ açıklaması: "Kırmışız, düzelttik, birlikteyiz yine"

SONRAKİ HABER

Beştaş: Biden ile görüşmeyi süslü cümlelerle anlatmayın, halkı aldatmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...