29 Ekim 2021 06:48

Başak Demirtaş ile görüşen La Casa De Papel’in ‘Lizbon’u iktidar medyasının hedefinde

La Casa De Papel’de ‘Lizbon’ karakterini canlandıran Itziar Ituno Martinezadlı, Başak Demirtaş ile görüştüğü için iktidara yakın medyanın hedefi haline geldi.

Itziar Ituno Martinezadlı (solda), Başak Demirtaş (sağda) | Fotoğraf, @Basak__Demirtas Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Netflix’in en çok izlenen dizilerinden biri olan La Casa De Papel’de ‘Lizbon’ karakterini canlandıran Itziar Ituno Martinezadlı Yazar ve Belgeselci Metin Yeğin’in yeni sinema filmi Grev’de rol aldı.

Filmin İstanbul’da düzenlenen ön gösterimine de katılan Martinez, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile "Grev" filminin galasında bir araya geldi. Martinez Yeni Yaşam gazetesinde yayınlanan röportajında “Tüylerimizi diken diken eden bir şey bu. Kürt kadınlarının mücadelesini de yakından takip ediyoruz” dedi. Martinez hemen akabinde iktidara yakın medyada hedef gösterildi.

Yeni Şafak, Akit, Star ve Haber 7 haber siteleri Martinez’i “PKK’lı teröristleri övdü” diyerek hedef haline getirirken, Başak Demirtaş’la bir araya gelmesine de “tepki” gösterdi.

 

 

NETFLİX ‘AHLAKSIZ’, LA CASA DE PAPEL ‘HIRSIZ DİZİSİ’

Yeni şafak ve Star’ın internet siteleri “Başak Demirtaş'la buluşan ünlü oyuncudan kadın teröristlere övgü” başlığını kullanırken, Haber 7 “La Casa De Papel'in Lizbon'u, Başak Demirtaş'la buluşup kadın teröristleri övdü” ve Akit “Şaşırdık mı? La Casa De Papel'in gaspçı hırsızı PKK'lı teröristleri övdü!” başlıklarını kullandı.

Haberlerde Yeni Yaşam gazetesi için “PKK’nın yayın organı” diye bahsedilirken, “İspanyol oyuncu, verdiği röportajda Rojava'daki YPG'li kadın teröristlere övgüler yağdırdı” denildi. Haberlerde ayrıca Başak Demirtaş’la Martinez’in bir araya geldiği de vurgulandı.

Akit gazetesi ise hedef göstermeyi bir seviye ileri taşıyıp Netflix için “Ahlaksızlığın empoze edildiği platlformlardan birisi”, La Casa De Papel dizisi için ise “‘hırsızlık’ ve ‘soygun’ dizisi” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yoksul aile sayısı bir yılda 2 katına çıktı

SONRAKİ HABER

İzmir'deki depremzedeler: Unutulduk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...