24 Ekim 2021 18:51

MKM 30’uncu yıl konseri Adana’da yasağa rağmen yapıldı

Mezopotamya Kültür Merkezinin 30’uncu yıl konseri, yasağa rağmen HDP Adana İl Örgütü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana Valiliği’nin yasakladığı Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) 30’uncu yıl konseri, HDP Adana İl Örgütü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sınırlı kapasitesine rağmen salonun dolup taştığı konser etkinliğinde Cevdet Bağca sahne aldı.

Birçok ilde “Milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesi ihtimali, başkalarının hak ve özgürlüklerini tehlikeye sokmak” gibi kopyala yapıştır gerekçeler ileri sürülerek 30’uncu yıl konserleri yasaklanan Mezopotamya Kültür Merkezi’nin Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlemek istediği Adana konseri de Adana Valiliği tarafından yasaklandı.  Yasak kararının ardından halkla buluşmakta ısrar eden MKM konderi HDP Adana İl Binası Konferans Salonu’nda yapmayı kararlaştırdı. Sınırlı kapasitesine rağmen salonun dolup taştığı konser etkinliğinde Cevdet Bağca sahne aldı. Halaylar çeken yurttaşlar “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları ile coşkulu bir konser etkinliği geçirdi.

“DİLLERE, KÜLTÜRE, SANATA KARŞI KIYIM POLİTİKASI UYGULANIYOR”

Konsere ev sahipliği yapan HDP Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakış, valiliğin yasaklama kararına tepki göstererek, “Faşizm sanatı da kamu güvenliği gerekçesiyle engellemeye çalışıyor. Dillere, kültürlere, estetiğe, edebiyata, her şeye ama her şeye bir kıyım politikası uygulanıyor.  İktidarın şu anda da Kürt diline, sanatına ve kültürüne engelleyerek, asimile etmeye çalışıyor” dedi.  Bu politikayı "Beyaz katliam" olarak niteleyen Karakış, iktidarın bu politikalarını mücadeleyi yükselterek boşa çıkaracaklarını dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meclisten 71 yılda 76 yurt dışına asker gönderme tezkeresine izin çıktı

SONRAKİ HABER

İTÜ’de rektörlük ve vakıflar arasındaki kavga büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...