19 Ekim 2021 05:46

İTÜ’de barınma hakkı eylemine rektörlük talimatıyla müdahale

İTÜ'de gece barınma sorunlarına dikkat çekmek isteyen öğrencilerin sabahlama eyleminde rektör polis çağırdı. Özel güvenlikler öğrencileri darbederek bulundukları yerden çıkardı.

Ekran görüntüsü İTÜ Dayanışmasının paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

Metin Berk SÜER
Murat DOĞU

İstanbul

İTÜ Dayanışmasının öğrencilerin barınma hakkına yönelik olarak yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirmek istedikleri sabahlama eylemine özel güvenlik görevlileri rektörlüğün talimatıyla müdahalede bulundu.

Sabahlama eylemi için İTÜ’nün Merkezi Derslik A binasında bulunan öğrenciler binanın saat 24.00’te kapanmasından sonra binadan çıkartılmak istendi. Özel güvenlik amiri ve rektörlük biriminden görevlilerle öğrenciler arasında uzunca süren konuşmalar sonrasında öğrenciler, rektörlüğün resmi kanallarla öğrencilerin yurt sorununu çözeceğine dair söz veren açıklamada bulunmasını istedi. Bu sırada özel güvenlikler kalabalık şekilde bina içinde giriş yaparken rektörlüğün izniyle kampüse çevik kuvvet polisleri ve TOMA çağırıldı.

İlerleyen saatlerde talepleri kabul edilmediği için binadan çıkmak istemeyen 15 kadar öğrenciyi özel güvenlik görevlileri zor kullanarak ve darbederek binadan çıkarttı.

Öğrenciler dışarı çıkartıldıktan sonra kendilerine yapılan orantısız müdahaleden ve eylem haklarının engellenmesinden karşı tepkilerini dile getirdiler. Bir grup öğrenci müdahale sırasında yaşananlardan sonra darp raporu almak için hastaneye giderken özel güvenlik görevlileri de Merkezi Derslik A binasının içerisine çekilerek binanın giriş çıkışlarını kapattılar.

ÖNCEKİ HABER

Dolar sabah saatlerinde 9,37’yi gördü

SONRAKİ HABER

İstanbul'da taksi plakaları satışında yeni dönem başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa