19 Nisan 2011 10:55

YSK’nın kararı dünyayı şoka uğrattı

YSK’nın, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blok'u tarafından desteklenen 7 bağımsız milletvekili adayını veto etmesi, dünya basınının manşetlerinde de yer buldu.NEW YORK TIMES: Bu beklenmedik gelişmenin, daha fazla temsil isteyen güneydoğudaki Kürtleri öfkelendirmesi bekleniyor.Seçilmeye uygun olmadığına karar verilen polit

YSK’nın kararı dünyayı şoka uğrattı
Paylaş

YSK’nın, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blok'u tarafından desteklenen 7 bağımsız milletvekili adayını veto etmesi, dünya basınının manşetlerinde de yer buldu.

NEW YORK TIMES: Bu beklenmedik gelişmenin, daha fazla temsil isteyen güneydoğudaki Kürtleri öfkelendirmesi bekleniyor.

Seçilmeye uygun olmadığına karar verilen politikacıların bazıları 2007 seçimlerinde aday olmadan önce YSK’nin onayından geçmeyi başarmıştı. Kurul, iki karar arasındaki çelişkiyi, dört yıl önce bazı adayların adli sicil kayıtlarıyla ilgili belgelerin eksik olmasıyla açıkladı. Ancak karar, Kürtlerin büyük bir çoğunluğu tarafından kendilerini seçimlerin dışında bırakmayı amaçlayan hileli bir taktik olarak görülüyor.

ASSOCIATED PRESS: Türkiye’nin Kürt partisi, pazartesi günü yaptığı açıklamada, YSK’nın bazı adaylarını yasaklama kararına yanıt olarak Haziran seçimlerinden çekilmeyi değerlendirdiğini bildirdi.

AFP: Türkiye’nin Kürt yanlısı siyasi partisi, Yüksek Seçim Kurulunun partinin yedi adayını veto etmesinin ardından seçimlerden çekilme tehdidinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'ÖSYM bizi yeme'

SONRAKİ HABER

‘Türkiye toplumu ayağa kalkmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...