15 Ekim 2021 13:05

Devrimci Parti üyelerine ajanlık baskısı

Devrimci Parti, üyeleri Serhat Öztemel’in ajanlık dayatmasına maruz kalması ve Muharrem Sungurhan’ın kaçırılarak tehdit edilmesine dair İHD'de basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Devrimci Parti, üyeleri Serhat Öztemel’in ajanlık dayatmasına maruz kalması ve Muharrem Sungurhan’ın kaçırılarak tehdit edilmesine ilişkin açıklama yaptı. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk, bu politikalara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube binasında düzenlenen basın toplantısına partinin Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk ile parti üyesi ve polisin tehditlerine maruz kalan Serhat Öztemel, HDP İstanbul Milletvekili Dilşad Canbaz, HDP İstanbul il Eş Başkanı Erdal Avcı ile birçok kişi katıldı. Toplantıda, “Kaçırma, taciz, ajanlaştırma politikalarına diz çökmüyoruz” pankartı asıldı.

İHD Şube Başkanı Gülseren Yoleri, İHD’de en çok yapılan basın açıklamasının ajanlaştırma, taciz, kaçırılma ve kötü muamele olduğunu belirterek, son günlerde bu yönlü artan baskılara dikkati çekti. Yoleri, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yasasında yapılan değişikliğin, kendisini “istihbarat” olarak tanıtan emniyet görevlilerinin hukuk dışı davranmalarına zemin hazırladığını kaydetti.

GÖZALINDA AJANLIK DAYATMASI

Tehditlere maruz kalan Serhat Öztemel, yaşadıklarını anlattı. 24 Eylül tarihinde gözaltına alındığını ve 3 gün gözaltında kaldığını belirten Öztemel, bu sürede kendisine “ajanlık” dayatıldığını söyledi.

Öztemel, polislerin kendisine "Sen evin tek çocuğusun, çalışmazsan ailene kim bakacak, bize isim verirsen işine devam edebilirsin" şeklinde tehdit edildiğini söyledi.

TELEFONLA TACİZ

Öztemel, sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

“Beni telefonla aradıklarında müsait olmadığımı ve çalıştığımı söyledim. Tekrar geleceklerini söylediler. 6 Ekim’de  ‘Biz bulunduğun ilçedeyiz, gel görüşelim’ dediler ama ben çalıştığımı söyledim. Motokuryelik yapıyordum. Siparişimi bıraktıktan sonra eve geçtim. Aileme, Devrimci Partiye ve avukatlara durumu anlattım.”

"NEREYE GİDERSEN GİT PEŞİNDEYİZ"

Öztemel, kendisine “Nereye gidersen git peşindeyiz” denildiğini aktarıp ve “Polisler bana ‘Bak beyaz torosla gelmiyoruz, bize bildiklerini anlat, basına da gitsen Kocaeli’den taşınsan da peşini bırakmayacağız’ dediler. Çalışıyorum, eve ekmek götürmem lazım ama bu nedenle işime gidemiyorum” dedi.

ZORLA ARACA BİNDİRİLDİ

DP Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk da Muharrem Sungurhan adlı üyelerinin de polislerce kaçırıldığını kaydetti. Çubuk, Sungurhan’ın kaçırmasına dair şu bilgileri paylaştı:

“Muharrem işten çıktıktan sonra yanlarına iki kişinin gelmiş ve zorla arabaya bindirilmeye çalışılmış. Muharrem’in kırık kolunu bastırarak zorla bindirmeye çalıştılar. Daha sonra 24 Eylül tarihinde gece saat 23.00’te dışarı çıktığı sırada iki kişi önünü kesiyor. Muharrem’i arabaya zorla bindirerek, darbettikten sonra arabadan atıyorlar” dedi.

Arkadaşlarını tehdit edenlerin bu politikalarında başarılı olamayacaklarını belirten Çubuk, “Arkadaşlarımız ve onurlu devrimciler bu politikalara boyun eğmeyecek” diye konuştu.

"HERŞEY ALENEN YAPILIYOR"

HDP İstanbul Milletvekili Dilşad Canbaz da konuyla ilgili Meclise defalarca soru önergesi verdiklerini ancak İçişleri Bakanlığının “Haberimiz yok” şeklinde yanıtlar verdiğini ifade etti.

HDP’ye yönelik bu şekil baskıların olduğunu da hatırlatan Canbaz, Türkiye’nin artık bir hukuk devleti olmadığını söyledi.

Devrimcilere yönelik baskıları hatırlatan Canbaz,  “Bu durumları normalleştirmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Aslında bu tür saldırılar bireye değil Devrimci Partiye ve bütün siyasi partilere yapılıyor. Karşımızda bir devlet yok, bir mafya var" dedi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Motorine 41, benzine de 14 kuruş pompa fiyatına yansıyacak şekilde zam geldi

SONRAKİ HABER

Erdoğan, "dindar nesil" söylemine karşı olanları "ucube nesil" istemekle suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...