16 Ekim 2021 00:15

Lise öğrencisi: Artık bünyem az yemeye alıştı

"Okula ayağımızı basar basmaz artan zamlar bizleri karşıladı. Okulda bir şey yemenin faturası en az 16 TL, o da bizi doyurmuyor. Bazen acıksam da kantine gitmiyorum. Artık bünyem az yemeye alıştı."

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara Sokullu Mehmet Paşa Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi

Yetersin önlemler ve karantinaya alınan sınıflara rağmen verimsizliğinden dolayı uzaktan eğitime geçmenin bir çözüm olmadığını düşünüyoruz liseliler olarak.

Pandemi koşullarında sınıfımız 38 kişi, fiziki mesafe ise yok. Kovid'e dair tek önlem maskelerimiz. Bu gerçeklerle eğitim hayatımızı sürdürüyoruz. İki haftada okulumuzda en az 5 sınıf karantinaya girdi, çok fazla sayıda öğrenci eğitiminden geri kaldı. Uzaktan eğitim devam ediyor diyorlar ama dersler açılmayınca biz de dersleri takip etmedik. Biz liseliler içerisinde bulunduğumuz durumu Rus ruletine benzetiyoruz. Virüs bu hızla yayılırken önlemlerdeki bu yetersizlikle okula gidiyoruz. Eninde sonunda bir taraf ölecek, bu sistem bunu getiriyor. Bir yanda sağlığımız bir yanda ise eğitim hakkımız var. İki seçenekten birini seçmek zorunda kalan ise biz liseliler. Bu süreçte sınıf mevcutlarının düzenlenmesi adına ek binalar yapılamaz mıydı?

Bunların yanı sıra okula ayağımızı basar basmaz zamlar bizleri karşıladı. Kantin fiyatları da  gençler olarak yakındığımız konular arasında. Okulda bir şeyler yemenin bize faturasını hesaplarsak en az 16 TL’yi gözden çıkarmak zorundayız ama 16 TL’ye aldığımız yiyecek de bizi doyurmuyor. Ben bazen evden getiriyorum bazen de acıksam da kantine gitmiyorum. Artık bünyem az yemeye alıştı. Bizler sağlığımız ve eğitim arasına sıkıştırılırken maddi olarak da zorluklarla karşılaşıyoruz.

Kısacası okullarda bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Uzaktan eğitimin çözüm yolu olarak görülmesini istemiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de yanlışlıkla 43 bin kişiye Kovid-19 testlerinin negatif olduğu söylendi

SONRAKİ HABER

Dünya, Gıda Günü’nde gıdasızlığa mahkum!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...