07 Ekim 2021 06:54

Peru'da yeni başbakan Mirtha Vasquez ve kabine üyeleri yemin etti

Peru'da istifa eden hükümet yerine atanan yeni Başbakan Mirtha Vasquez ve bakanlar yemin etti.

Fotoğraf: Peru Kongresi/Flickr (CC BY 2.0)

Paylaş

Peru'da, istifa eden Başbakan Guido Bellido ve kabine üyelerinin yerine atanan yeni Başbakan Mirtha Vasquez ve bakanlar yemin etti.

Peru Devlet Başkanı Pedro Castillo tarafından atanan Vasquez, yemin konuşmasında, "Her gün onurlu bir şekilde, ayrım yapmaksızın yaşamak için savaşan ve gerçek değişimleri teşvik eden erkekler ve kadınların bu ülkesi için yemin ederim" ifadesini kullandı.

Castillo, Dışişleri Bakanlığı görevine Oscar Maurtua, Savunma Bakanlığına Walter Ayala, İçişleri Bakanlığına ise Luis Barranzuela'nın getirildiğini belirtti.

Ülkede yönetim krizine neden olan istifaların ardından yeni kabine, birkaç saat içinde yemin ederek görevine resmen başladı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Öte yandan Peru yerel basınında çıkan habere göre, Bellido'nun ülkede tartışmalara neden olan terörizmle ilgili ifadelerinden sonra savcılık tarafından hakkında açılan soruşturma ve Devlet Başkanı Castillo ile bazı konularda aykırı düşmesinin istifasında rol oynadığı iddia edildi.

Castillo, gün içindeki açıklamasında, Başbakan Bellido dahil kabinesinin tamamının istifa ettiğini doğrulayarak, yeni kabinenin bu gece yemin edeceğini duyurmuştu.

Peru'da, devlet başkanlığı seçimini kazanan Castillo, 28 Temmuz'da parlamentoda yemin etmişti. (Bogota/AA)

ÖNCEKİ HABER

Kaliforniya'da bazı kapalı mekanlarda Kovid-19 aşısı zorunlu tutulacak

SONRAKİ HABER

3. kez Gezi davası, bu kez 52 kişi "sanık": Gezi’de suç bulamayacaklar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...