06 Ekim 2021 19:15

Yenikentliler zamlara ve hayat pahalılığına karşı sokağa çıktı

Derince Yenikent Zamlara Hayır Platformu, zamlara ve hayat pahalılığına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yenikent Zamlara Hayır Platformu basın açıklaması | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yenikent Zamlara Hayır Platformunun çağrısıyla Derince Yenikent Mahalle Muhtarlığı önünde bir araya gelen Yenikentliler yapılan zamlar ve hayat pahalılığına karşı  “İnsanca bir ücret için birlikte mücadele edelim” dedi.

“EKONOMİK KRİZ BUGÜN EMEKÇİLERİN HAYATINDAKİ YOKSULLUĞU DERİNLEŞTİRMİŞTİR”

"Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri alınsın", "Zamlar geri alınsın, ücretler arttırılsın" sloganlarının atıldığı basın açıklamasını Selda Arslan okudu.

 

 

“Bizler işçi, ev kadını, öğrenci, esnaf Yenikent halkı olarak zamlara karşı buradayız. Hepinizin bildiği gibi pandemi öncesinde de varlığını biz bu ülkenin emekçilerine fazlasıyla hissettiren ekonomik kriz bugün emekçilerin hayatındaki yoksulluğu derinleştirmiştir. Markette, çarşıda, pazarda temel tüketim malzemeleri başta olmak üzere her kaleme yapılan zamlar, bizlerin yaşamını her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Bizlerin ekonomisi her geçen gün küçülüyor, aldığı maaşlar eriyor ama ne hikmetse ülke ekonomimiz yüzde 21,7 büyüyor. Ülke ekonomisindeki büyümeden biz işçilere emekçilere düşen pay neden daha fazla açlık daha fazla sefalet oluyor” dedi.

EMEKÇİLER HER GÜN DAHA DA BORÇLANIYOR

Arslan, “Emekçiler her geçen gün daha da borçlanıyor. Dahası önümüzdeki günlerde ve aylarda iğneden ipliğe her şeye zam geleceğini iktidarın izlediği ekonomiye bakınca hepimiz biliyoruz. Bir de ‘pazara öğleden sonra gidin’, ‘porsiyonları küçültün’, ‘market etiketlerini denetleyeceğiz’ diyerek aklımızla alay ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Yenikent Zamlara Hayır Platformu taleplerini şöyle sıraladı:

  • Zamlar, enflasyon ve vergi kesintileriyle eriyen ücretlerin insanca yaşayacak düzeye çıkartılması için ücretlere ‘ek zam’ yapılmalı
  • Ocaka yında aldığımız ücreti aralıkta da almak için vergi diliminin en düşük oranda sabitlenmeli, asgari ücretlilerden vergi kesintisi yapılmamalı.
  • Kira ve faturalar başta olmak üzere temel tüketim mallarına yapılan zamlar geri alınmalı, yeni zam yapılmamalı
  • Tüm emekçilere eğitim öğretim yardımı adı altında öğrenci başına temel giderler için ek ödeme yapılmalı
  • Yandaş şirketlerin sermayedarların değil işçi ve emekçilerin borçları silinmeli

Açıklamada, “Biz Yenikent Zamlara Hayır Platformu olarak tüm Yenikent halkını bu taleplerin hayata geçirilmesi için birlikte  mücadele etmeye zamlara karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz. Önümüzdeki günler asgari ücretin belirleneceği günler, asgari ücret sadece bu ücretle çalışanları değil bu ülkede çalışan milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. İnsanca bir ücret için birlikte mücadele edelim” denildi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avusturya Başbakanı Kurz hakkında, zimmete para geçirmek ve yolsuzluk suçlamaları

SONRAKİ HABER

Alaattin Çakıcı yine mektup yazdı: Bodrum, Milas ve Marmaris'te bu yaz ne oldu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...