06 Ekim 2021 07:24

İstifası 36 gündür bekletilen THK Başkanı, 2. kez yargıya başvurdu

İstifası 36 gündür bekletilen THK Başkanı Cenap Aşçı, 2. kez yargıya başvurarak “Çekilme talepli dilekçemi ivedilikle karara bağlayın” talebinde bulundu.

Cenap Aşçı | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ege Bölgesi'nde çıkan orman yangınları sırasında düğüne giden ve daha sonra Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanlığı görevinden çekilmeyi talep eden Cenap Aşçı’nın istifası 36 gündür kabul edilmiyor.

“Çekilme talepli dilekçemi ivedilikle karara bağlayın” diyen Aşçı, bugün 2’nci kez yargıya başvurdu.

Aşçı, görevinden istifa etmek için THK’ye kayyum atanmasına karar veren Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesine 1 Eylül tarihinde de istifa dilekçesi vermişti.

Cenap Aşçı, istifa dilekçesinde, linç kampanyasına kurban edilmek istendiğini öne sürerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hepimizin yüreğini yakan orman yangınlarında pek çok mecra THK’yi ve özellikle şahsımı odağa koymuş, linç kampanyasına kurum ve ziyadesiyle şahsım kurban edilmek istenmiştir. Kurumu batıranlar, bunlarla hareket eden mihraklar ve maalesef bu kişilerin yalan ve iftiralarının peşinden gidenlerin haksız itham ve saldırıları da devam etmektedir. Etik kurallar ve geleneklerimiz de dikkate alınarak Medeni Kanunun 477’inci maddesi uyarında kayyumluk görevimden çekilmek istediğimi bildirir, sayın mahkemenizden bu madde uyarından kayyumluk görevinden ayrılmam hususunda gereğini arz ederim.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TÜGVA'ya polis kalkanı | Büyükada'daki tahliye mahkeme kararına rağmen engelleniyor

SONRAKİ HABER

Öğrencinin ahvali: Eğitim paralı çalışmak kölelikten beter

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...