01 Ekim 2021 11:54

Kayyum Boğaziçi Üniversitesini eğitime hazırlayamadı

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, yeni öğretim yılının başlamasına 5 gün kalmasına rağmen üniversitelerinde kampüs hayatının pandemi koşullarına göre hazırlanmadığına dikkat çekti.  

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri | Fotoğraf: Can Candan

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesine (BOÜ) atanan kayyum rektörlere karşı akademisyenlerin mücadelesi sürüyor. Direnişlerinin 271, nöbetlerinin 182. gününde bir kez daha bir araya gelerek rektörlük binasına sırtlarını dönen akademisyenler, yeni öğretim yılının başlamasına 5 gün kala üniversitelerinde kampüs hayatının pandemi koşullarına göre hazırlanmadığına dikkat çekti.  

Akademisyenler, kayyum rejiminin Rektör Yardımcısı Fazıl Önder Sönmez’in, hocaların önerileri ve bölümlerin aylar öncesinden hazırladıkları ders düzenlerini hiçe sayarak tek başına oluşturduğu programın uygulanabilirliğinin mümkün olmadığını belirterek “Bu program hoca ve öğrencilerin sağlığını riske atıyor. Derslerin çakışmasına neden oluyor. Bu zamana kadar sorunsuz devam eden üniversitemizin akademik işleyişi tek bir kişinin keyfi uygulamarı nedeniyle zarar görüyor” dedi.

Ayrıca yüzlerce öğrencilerinin de üniversite yurtlarına yerleştirilemediğini belirten akademisyenler, yurtlar komisyonu başkanı da olan Fazıl Önder Sönmez’in bu yaşanan krizin de sorumlusu olduğuna işaret etti.

Kayyum rejiminin üniversiteyi yönetemediğine vurgu yapılan açıklamada “Başta kayyum rektör olmak üzere tüm atanmış yöneticilerin istifa etmesini istiyoruz. Tüm üniversitelerde demokratik ve özerk yönetimler istiyoruz. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” çağrıları yinelendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın anayasa çağrısı için "Kendine ve MHP'ye çağrı yaptı" dedi

SONRAKİ HABER

Mersin Emek ve Demokrasi Güçleri: Barınamayan öğrenciler cemaatlere terk edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa