27 Eylül 2021 10:08

Ankara Tabip Odası: Emekliliğe yansıyacak temel ücret hakkı istiyoruz

Ankara Tabip Odası, ek göstergenin hekimler için 7 bin 200 TL’ye, diğer sağlık çalışanları için ise 3 bin 600 TL’ye çıkarılması talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ankara Tabip Odası basın açıklaması | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Tabip Odası (ATO), ek göstergenin hekimler için 7 bin 200 TL’ye, diğer sağlık çalışanları için ise 3 bin 600 TL’ye çıkarılması talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada konuşan ATO Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Uğurlu, “Hekimler ve tüm sağlık çalışanları olarak bizler salgın koşullarında çalışmanın yarattığı olumsuzluklar yetmezmiş gibi yoksulluk sınırına dayanan ücretlerle yaşamayı hak etmiyoruz. Hekimler ve tüm sağlık çalışanları olarak emekliliğimize yansıyacak temel ücret hakkımızı istiyoruz” dedi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişinde yapılan açıklamada konuşan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Uğurlu, “Devlet memurları için ek gösterge aylık ücretlerin, emekli aylıkların ve emekli ikramiyelerin belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Ek göstergelerin yüksek olması; emekli aylığı ve emeklilik ikramiyesinin de yüksek olması demektir.Hekimler ve tüm sağlık çalışanları olarak bizler yalnızca pandemi dönemi değil tüm zamanlarda ek göstergelerimizin yükseltilmesini hak ettiğimizi düşünüyoruz” dedi

Hekimler ve sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının budandığı bir çalışma ortamı istemediklerini belirten Uğurlu, “Hekimler ve tüm sağlık çalışanları olarak bizler salgın koşullarında çalışmanın yarattığı olumsuzluklar yetmezmiş gibi yoksulluk sınırına dayanan ücretlerle yaşamayı hak etmiyoruz.Hekimler ve tüm sağlık çalışanları olarak emekliliğimize yansıyacak temel ücret hakkımızı istiyoruz. Ek göstergenin hekimleri için 7 bin 200 liraya, diğer sağlık çalışanları için ise en az 3 bin 600liraya çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Hekimlerin emeğinin karşılığının yöneticilerin insafına bırakılamayacağını söyleyen Uğurlu, “Ne zaman, neye göre ve ne kadar verileceği belli olmayan döner sermaye ödemelerinden vazgeçilmesini, sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığı olan temel ücret düzenlemesi yapılmasını istiyoruz. Hekimler ve tüm sağlık çalışanları canları pahasına bir çalışma sürdürmektedir. Emeklerinin karşılıksız kalması düşünülemez” dedi.

KOVİD-19 MESLEK HASTALIĞI SAYILSIN

Uğurlu, “Kovid-19 pandemisi süresince hekimler ve diğer sağlık çalışanları fiziksel, psikolojik ve mesleki olarak en zor süreci yaşamış, sonuç olarak en fazla hastalanan ve hayatını kaybeden meslek grupları olmuştur.Bu denli riskli ve yoğun çalışma ve emeğimizin karşılığı olarak ‘Kovid-19 meslek hastalığı olsun’ talebimiz bile Sağlık Bakanlığı nezdinde karşılık bulmamıştır. Kovid-19 bir meslek hastalığıdır ve kabul edilmelidir. Ankara Tabip Odası olarak tüm hekimlerimizi 7 bin 200 ek gösterge talebimiz için başta olmak üzeredayanışmaya, birlikte olmaya, yan yana durmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pınar Gültekin davasında Cemal Metin Avcı ve ailesinin dosyaları birleştirildi

SONRAKİ HABER

CHP'li Ahmet Kaya: Erdoğan’ın 26,5 TL açıkladığı fındık piyasada 23 TL'den alınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...