16 Eylül 2021 13:58
Son Güncellenme Tarihi: 16 Eylül 2021 20:02

Eğitim Sen, Diyanetin okul öncesine zorunlu Kur’an eğitimi planına tepki gösterdi

Diyanet İşleri Başkanlığının okul öncesinde Kur'an eğitiminin zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik planlarına ilişkin Eğitim Sen açıklama yaptı.Eğitim Sen: Bu arzunun gerçekleşmesi, anayasal suçtur.

Diyanet İşleri Başkanlığı logosu

Paylaş

Eğitim Sen, Diyanet İşleri Başkanlığının 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik planlamasına ilişkin açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığının açıkça suç işlediği belirtilen açıklamada, “Açıkça ifade etmek isteriz ki Diyanet İşleri Başkanlığının bu arzusunun gerçekleşmesi, anayasal suçtur. Eğitim ve bilim emekçileri olarak, Diyanet İşleri Başkanlığının böyle bir planının ve hedefinin toplumun sinir uçlarını harekete geçirmeye yönelik olduğunu, toplumsal kutuplaşmadan medet umanların tehlikeli ve gerici bir hamlesi olduğunu vurgulamak isteriz” denildi.

“DİYANET AÇIKÇA SUÇ İŞLİYOR”

Yapılan açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığı, ülke gündeminin ekonomik kriz, pandemi, eğitim, sağlık, yoksulluk, işsizlik ve toplumsal şiddet gibi temel gündem başlıklarını perdeleyecek şekilde her gün yeni bir haberle kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışırken açıkça suç işlemektedir. AKP’nin toplumsal yaşamı dini kurallarla belirleme arzusuna uygun şekilde siyasi saiklerle hareket eden Diyanet İşleri Başkanlığı, eğitimin en temel ilkelerini, çocukların gelişim evrelerini ve bilimi yok sayarak okul öncesi kurumlardan başlamak üzere örgün eğitimde Kur’an kursları açılması için çabalamakta, bu kursların örgün eğitimin bünyesinde yer almasını istemektedir” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, “Açıkça ifade etmek isteriz ki Diyanet İşleri Başkanlığının bu arzusunun gerçekleşmesi, anayasal suçtur. Eğitim ve bilim emekçileri olarak, Diyanet İşleri Başkanlığının böyle bir planının ve hedefinin toplumun sinir uçlarını harekete geçirmeye yönelik olduğunu, toplumsal kutuplaşmadan medet umanların tehlikeli ve gerici bir hamlesi olduğunu vurgulamak isteriz. Bu kapsamda sendikamız Eğitim Sen’in süreci yakından ve hassasiyetle takip edeceğini, varlığıyla dahi eşit yurttaşlık, demokrasi ve adalet gibi kavramları ihlal eden Diyanet İşleri Başkanlığının hedeflerine ulaşamaması için tüm gücümüzle set olacağımızı kamuoyuna duyururuz” denildi.

DİYANETTEN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığının, "4-6 yaş Kur'an kurslarının zorunlu eğitimden sayılması" planlamasının, "Milli Eğitim Bakanlığının 5 yaş için uyguladığı okul öncesi zorunlu eğitimin yerine, 4-6 yaş Kur'an kurslarının getirilmesi" şeklinde yorumlanmasının doğru olmadığı bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu'nun Eğitim Hizmetlerine Yönelik Planlanan Faaliyetler'in 3. maddesinde, "4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik MEB ve ilgili akademisyenlerle toplantı gerçekleştirilecektir" ifadesinin yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Söz konusu maddede 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarını tercih eden ailelerin ve kurslara devam eden öğrencilerin mağdur olmaması için bu dönemlerinin zorunlu eğitim çerçevesinde değerlendirilmesinin müzakere edilmesi planlanmaktadır. Burada amaçlanan, Kur'an kurslarının zorunlu hale getirilmesi değil, Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 yaş Kur'an kurslarını tercih eden velilerin çocuklarının da zorunlu olarak düşünülen okul öncesi eğitimi almış kabul edilmeleridir" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk Metal sendikası, Ege Endüstride bildiri dağıtan EMEP üyelerini yine engelledi

SONRAKİ HABER

MHP’li Belediye Başkanı ‘Kürdistan amblemi basılıyor’ diye işyeri bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...