18 Şubat 2011 04:03

Darısı diğer okulların başına!

UZUN süredir kamuoyunun gündeminde olan İstanbul’daki Kadıköy Kenan Evren Anadolu Lisesinin ismi, sessiz sedasız değiştirildi. Evinin karşısında bulunan okulun adının kendisine işkenceleri, acıları ve baskıları hatırlatmasına daha fazla dayanamayan Nesrin Aslan’ın başlattığı mücadele sonuç verdi. Kenan Evren Anadolu Lisesinin ismi, 15

Darısı diğer okulların başına!
Paylaş
Evrim Kepenek

TABELASI DA DEĞİŞTİ
Girişimi başlatan Nesrin Aslan, okulun isminin bizzat 12 Eylül mağduru olan kendisi için çok rahatsız edici olduğunu, kendisine her gün o dönem çekilen acıları, baskıları, işkenceleri hatırlattığını ifade etti.
İlk olarak Marmaris’te Kenan Evren Lisesi isimli bir okulun adının değiştiğini haberlerde izleyince, Aslan da, “Neden bizim mahalledeki bu okulun adı da değişmesin” diye düşünmüş. Bunun üzerine genç bir arkadaşı ile yaklaşık bir sene önce sosyal paylaşım sitesi facebookda, “Kenan Evren Anadolu Lisesinin adı değişsin” adlı grubu kurmuş.
Facebook grubuna binlerce insanın katılmasından sonra birçok siyasi partiden de destek almışlar. Ancak “Bu işi nasıl resmi bir talebe dökeriz, imza mı toplasak” diye düşünürken Eğitim Sen 2’Nolu Şube, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne isim değişikliği için başvuru yapmaları yönünde yardımcı olmuş. Böylece, resmi dilekçeyi İl Milli Eğitim Müdürüne Eğitim Sen 2 No’lu Şube yetkilileri iletmiş.
İsim değişikliklerini İl Milli Eğitime iletirken, bir isim önermediklerini çünkü bu isim önerisinin de bir nevi dayatma olacağını anlatan Aslan, gönlümüzden, insanlığa hizmet etmiş Avrupa’da dünyada tanınmış bir isim olabileceğiydi. “Kendimiz bir isim belirleyip dayatmadık” diyen Aslan, “Kadıköy’de Haydarpaşa Anadolu Lisesi vardı, Kadıköy Anadolu Lisesi vardı, İstanbul Anadolu Lisesi de eğitim kurumu için uygun bir isim olarak tabeladaki yerini aldı” dedi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hapishaneler İzleme Kurulu kuruldu

SONRAKİ HABER

Şirince’de yıkım ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...