05 Eylül 2021 08:27 Güncelleme: 05 Eylül 2021 09:28

Eğitim Sen Didim: Bir buçuk yıldır okulların bakımı akla gelmedi mi?

Didim'deki okulların hazırlıklarına ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen Didim Temsilciliği, okullardaki tadilat, tamir ve bakım işlerinin neden bir buçuk yıldır yapılmadığını sordu.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel 

Reklam

Eğitim Sen Didim Temsilciliği, yarın başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesi Didim'deki okulların hazırlıklarına ilişkin açıklama yaptı.

Basın açıklamasını sendikanın Didim Temsilcisi Belkıs Kahraman okudu.

Kahraman, Didim’de 2021-2022 eğitim öğretim yılında 13 bin öğrencinin okula başlayacağını ve 34’ü resmi 11’i özel olmak üzere toplam 45 okulda 777 öğretmen ve idareci görev yapacağını belirtti.

Kahraman, "1,5 yıldır okulların bakımı kimsenin aklına gelmedi mi? Bu okullar pandemi nedeniyle evlerimizden çalıştığımız günlerde kullanılmazken neden tadilat-tamirat, bakım işleri düşünülmedi de bugüne bırakıldı? Bugün eğitim öğretime başlarken yıkım ve güçlendirme kararları gelmektedir" dedi.

"DERS SÜRESİ DUŞÜRÜLSÜN"

Önerilerinin en azından birleştirilmiş okullarda ders süresinin 30 dakikaya düşürülerek ders saatinin 7’den 6’ya indirilmesi olduğunu söyleyen Kahraman, "Okullarımızı amasız fakatsız açabilmek ve açık tutabilmek en önceliğimiz olmalıdır. Okullarımızın kapalı kalmasının yarattığı toplumsal zararlar düşünüldüğünde bu konuda bütün sorumluluk MEB’in ve iktidarın omuzlarındadır. AVM’ler kapasın, okullar açık kalsın artık" dedi. (Aydın/EVRENSEL)

Reklam