02 Eylül 2021 14:07

Validebağ Korusu'na iş makinelerinin girmesini mahalle halkı engelledi

Üsküdar Belediyesi, 1. derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu'na iş makineleriyle girdi, halk tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

AKP'li Üsküdar Belediyesi, Validebağ Korusu'nda yol yapma girişiminde bulundu. Vatandaşlar, doğal sit alanında yol yapımını engellemek için makinelerin önüne yattı. Evrensel'e konuşan Validebağ Gönüllüleri Derneği Başkanı Arif Belgin, "Belediye yetkililerin kanuna, hukuka uymaları bekliyoruz. Halkla inatlaşmaktan vazgeçmesini öneriyoruz" dedi.

İstanbul Üsküdar’da bulunan 1’inci Derece Doğal Sit Alanı olan Validebağ Korusu’nda bugün AKP’li Üsküdar Belediyesi çalışanları tarafından yol çalışması yapılmak istendi. Validebağ Korusu'na iş makineleri ve dozerlerle giren belediye yetkililerini Validebağ Gönüllüleri ve mahalleli engel oldu. Öğle saatlerinde belediyenin iş makinelerini koruya sokmak istemesi üzerine gönüllüler yere yatarak ekiplere engel oldu.

"GİDENE KADAR BURADAYIZ"

Belediye yetkililerin yollardaki çukurları dolduracakları bahanesiyle Validebağ Korusu'na girdiklerini söyleyen Belgin, "Belediye burada güya yolların genişletilmesi ve çukurların doldurulmasını istiyor. Belediyenin bu tür işlerde koruma kurulundan izin alması lazım. Bunun bilincinde değiller. Üç saat önce biz fiilen durdurduk çalışmayı. Gitsinler diye bekliyoruz ama gitmediler. Onlar gidene kadar buradayız. Belediye yetkililerin kanuna, hukuka uymaları bekliyoruz. Halkla inatlaşmaktan vazgeçmesini öneriyoruz" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta 9 yaşındaki yeğenini istismara maruz bırakan erkek tutuklandı

SONRAKİ HABER

Yargı kararına rağmen okulların imam hatibe dönüştürülmesine tepki: Hukuku uygulayın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...