25 Ağustos 2021 09:46

İstanbul'da barış mitingi 5 Eylül'de Bakırköy'de olacak

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne ilişkin programını açıkladı. 5 Eylül'de yapılacak mitinge katılım çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü programını açıkladı. 5 Eylül'de Bakırköy Pazar Meydanı’nda yapılacak mitinge katılım çağrısı yapıldı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne ilişkin programını Şişli’de bulunan Eğitim Sen 3 Nolu Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Salona, “Barış, halkların mücadelesiyle gelecek” pankartı asıldı. Toplantıda ilk konuşan miting tertip komitesi üyesi Cemalettin Yüksel, Dünya Barış Günü'ne ilişkin 5 Eylül'de Bakırköy Pazar Meydanı'nda miting düzenleyeceklerini açıkladı. Mitingin hazırlıklarına dair ayrıntılar veren Yüksel, sürecin barışa ihtiyaç duyulan bir dönem olduğunu vurguladı.

Basın metnini okuyan tertip komitesi başkanı Zeynep Çelik, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne yaklaşırken savaş ve işgallerin sürdüğünü belirtti. Saray rejiminin Türkiye’yi ekonomik ve siyasal krizlere götürdüğünü dile getiren Çelik, "Bu savaş ve işgal politikalarının sorumluluğunu, Meclis'te savaş tezkerelerine evet diyen CHP’sinden İYİ Partisine ‘muhalefet’ partileri de paylaşıyor" dedi.

DİRENENLERE SALDIRI

İktidarın, eşit, özgür, insanca ve onuru ile yaşamak için direnenlere saldırdığına dikkati çeken Çelik, "Burada iktidarın körüklediği ırkçılığı aynı zamanda Kürt halkına, Alevilere, diğer halklara ve tüm direnenlere saldırının aracı haline getirmeye çalışıyorlar. İktidar için tek mesele; yağmayı, rantı ve savaşı sürdürmektir. Emperyalistlerden iktidarları için onay almak, mülteci göçmen tehdidi ile para koparmaya çalışmaktır" diye konuştu.

ORTAK MÜCADELE

Çeteleşmiş iktidarın tüm bu saldırılarına rağmen, toplumda direnişin devam ettiğini vurgulayan Çelik, "Böylesi bir yaşama boyun eğmemek, direnmek ve mücadeleye güç vermek; barışın, özgürlüğün, kardeşliğin bu topraklarda filizlenmesinin tek gerçek yoludur. İşçilerin, halkların yağmaya, talana, sömürüye ve savaşa karşı verdikleri ortak mücadele ile insanca ve onurumuzla yaşayacağımız bir ülke ve dünya kuracağız" diye konuştu.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından organize edilen 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne ilişkin İstanbul’da düzenlenecek miting, 5 Eylül'de saat 15:00-20:00 arası Bakırköy Pazar Meydanı’nda gerçekleşecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Milletin sırtından devleti soyan bir ekip var, biz bunlara 5'li çete diyoruz

SONRAKİ HABER

11. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması ödülleri verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...