25 Ağustos 2021 04:18

G7 Zirvesi sonrasında NATO Genel Sekreteri'nden Afganistan açıklaması

G7 Liderler Toplantısı’nın ardından açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Afganistan'ın yeniden terörist gruplar için güvenli bir sığınak haline gelmemesini sağlayacaklarını iddia etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan'daki durumu görüşmek üzere video konferans aracılığıyla bir araya gelen G7 Liderler Toplantısı sonrası yazılı açıklama yaptı.

Stoltenberg, Afganistan’daki tahliyelere devam etmek için Kabil Havalimanı’nın açık tutulmasının önemini vurgularken, yüzlerce NATO personelinin hava trafik kontrolü, yakıt ikmali ve havaalanında iletişim gibi kritik hizmetler sağladığını açıkladı.

NATO'nun insanların mümkün olduğunca etkili bir şekilde tahliye edilmesini sağlamak için koordinasyon rolü üstlendiğini belirten Stoltenberg, Afgan halkının son 20 yılda tüm uluslararası toplumun hatırı sayılır desteğiyle elde ettiği kazanımların korunmasının önemli olduğunu söyledi.

NATO'nun ana önceliğinin Afganistan'ın yeniden uluslararası teröristlerin ülkelere saldırması için bir platform olarak hizmet etmemesini sağlamak olduğunu belirten Stoltenberg, El Kaide'nin gerilediğini ve 11 Eylül'den bu yana NATO müttefiklerine yönelik herhangi bir terör saldırısı olmadığını kaydetti.

Terör tehdidinin yeniden ortaya çıkabileceğine belirten Stoltenberg, NATO müttefiklerinin uluslararası terörle mücadeleye devam edeceklerini ve Afganistan'ın tekrar terörist gruplar için güvenli bir sığınak haline gelmemesini sağlayacaklarını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türk Silahlı Kuvvetlerinde 141 general ve amiralin görev yerleri değiştirildi

SONRAKİ HABER

Diyanet’ten, Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan açıklaması: Emekli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...