24 Ağustos 2021 10:05

Yemek Sepeti'nin Manisa'daki deposunda sendika üyesi 3 işçi işten atıldı

Yemek Sepeti’nin Manisa deposunda üç üyelerinin işten atılmasına ilişkin açıklama yapan TÜMTİS, atılan işçilerin geri alınmasını ve sendikanın tanınmasını talep etti.

Fotoğraf: Burak Yıılmaz/Evrensel

Reklam

Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS), Yemek Sepeti Bana Bi firmasında sendikanın yetki almasına işverenin itiraz etmesini ve Manisa deposunda çalışan 3 işçinin işten atılmasını protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Firmanın Manisa Yunusemre ilçesinde işten çıkarılan üç işçinin de çalıştığı deponun önünde yapılan basın açıklamasına işçiler, sendika temsilcileri ve siyasi partilerden temsilciler de destek verdi.

“ÜÇ ÜYEMİZ SUDAN SEBEPLERLE İŞTEN ATILDI”

Basın açıklamasını okuyan TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günseli, itiraz süreci ile beraber işçiler üzerinde baskı ve mobbing uygulamalarının hız kazandığını söyleyerek, baskı ve yıldırma politikalarına boyun eğmeyip kararlı duruş sergileyen, Manisa depodan Kemal Oğuz, Yakup Der ve Ömer Dizemen isimli üç üyelerinin sudan sebepler ileri sürülerek işten atıldığını belirtti.

“ÇOĞUNLUK TESPİTİNE YAPTIĞINIZ İTİRAZI GERİ ÇEKİN”

Firmanın, “Sendika anayasal bir haktır. Biz bu hakka saygılı bir işletmeyiz. Köklü, kurumsal bir sendika örgütlenir de karşımıza gelirse, birlikte çalışmaya hazırız” içerikli açıklamalar yaptıktan sonra saldırgan tutum ve beyanlarının gerçek yüzlerini açığa çıkardığını ifade eden Günseli, “Hani, anayasal hak olan sendika hakkına saygılı bir işletmeydiniz? Açıklamalarınızın mürekkebi kurumadan sendika ve çalışma hakkına karşı saldırıya geçtiniz” dedi. Firmaya, “Çoğunluk tespitine yaptığınız itirazı geri çekin” çağrısında bulunan Günseli, atılan işçilerin işe geri alınmasını istedi.

“SENDİKA ÜYESİ OLDUĞUMUZ İÇİN İŞTEN ÇIKARILDIK”

Basın açıklamasında söz alan işten atılan işçi Kemal Oğuz ise “Farkındayız ki işten çıkarmaların farklı bir nedeni yoktur. Bizler, sendika üyesi olduğumuz için işten çıkarıldık. Yemek Sepeti sendikalı bir işyeri olacak. İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” diye konuştu. (Manisa/EVRENSEL)

Reklam