17 Ağustos 2021 09:05

Öğretmenlere kırtasiye zammı: 40 TL

CHP Milletvekili Orhan Sümer, öğretmenlere her sene eğitim öğretim yılı başında verilen kırtasiye yardımına yapılan 40 TL zamma tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, öğretmenlere her sene eğitim öğretim yılı başında verilen kırtasiye yardımına yapılan 40 TL zamma tepki göstererek “Öğretmenlerimize gerekli ekonomik destek verilmiyor. Öğretmenler ek iş yapmaya mecbur bırakılıyor” dedi.

Yaşanan bunca ekonomik sıkıntıya rağmen bu sene öğretmenlerin durumunun yine göz ardı edildiğini belirten Sümer “2021’de öğretim yılına hazırlık ödeneği yüzde 2.5 oranında artırılarak 1210 TL’den 1250 TL’ye çıkarılmıştır. Yani öğretmenlerimize sadece 40 lira fazla ödeme yapılacak. Bu tutar gerçek enflasyon oranı baz alınarak en az yüzde 40 yüzde 50 arttırılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

EĞİTİME, ÖĞRETMENE ÖDENEK YOK

Okullarda açık bir biçimde öğretmen ihtiyacı olduğunu kaydeden Sümer “Türkiye’de eğitime verilen önem vicdanları yaralıyor. En çok değer görmesi, yatırım yapılması gereken alan en az değeri görüyor” dedi. Öğretmenlere verilecek yardımlarda bile 10 lirayı hesaplayan bir iktidarla karşı karşıya olduğumuza dikkati çeken Sümer “Öğretmenlerimiz artık ikinci, hatta üçüncü işte çalışmak zorunda kalıyorlar. Ek ders ücretlerini alamayan, kadrolu, ücretli, sözleşmeli ayrımına tabi tutulan öğretmenlerimiz başka işlerde çalışmak zorunda kalıyorlar. Atanamayan öğretmenlerimizin konusu ise artık kangren olmak üzere” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmirli depremzedeler için bulunan kredi aylardır onay bekliyor

SONRAKİ HABER

EMEP İstanbul İl Başkanı Barbaros: Ölüme ve yıkıma mahkum edilmeye karşı mücadeleye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...