15 Ağustos 2021 07:09

Zergan Deresi çöplüğe döndü

Çöplüğe dönen Zergan Deresi’nin temizlenmemesine tepki gösteren halk, kötü kokuların son bulması için derenin temizlenmesini istedi.

Zergan Deresi | Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin’in Kızıltepe ilçe merkezinden geçen Zergan Deresi’nde biriken atıklar, çöp yığınını andırıyor. Şikayetlere rağmen derede hiçbir çalışma yürütülmedi, temizlik yapılmadı. Kayyum yönetimindeki Kızıltepe Belediyesi, derenin Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olduğunu, karayolları ise sorumluluğun belediyede olduğunu gerekçe göstererek sorumluluktan kaçtı.

"DERE TEMİZLENMELİ"

Derenin kenarında yaşayan Burhan Güzel, temizlik yapılmadığı için kötü kokulardan dolayı evde duramadıklarını, havaların sıcak olmasına rağmen pencerelerini açamadıklarını söyledi. Güzel, “6-7 aydır dere kenarında bulunan bir binada yaşıyorum. Yetkililer, ‘temizleyeceğiz’ diyor ama temizlenmiyor. Müracaat ettiğimiz belediye derenin temizliğinden karayolları, karayolları da belediye sorumlu diyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Derenin bir an önce temizlenmesini istiyoruz” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETMEDİLER

Mahalleli Abdulgani Bilen, biriken suların tahliyesi için bir çalışmanın yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Bilen, “Dere konusunda yaşadığımız sorunlar için imza topladık. Çevre Şehircilik Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğüne müracaat ettik ama bir sonuç elde edemedik. Hepsi bir birine sorumluluk yükledi. Belediye ve Su İşleri Müdürlüğü’ne de başvurduk. Onlarda bir çözüm üretmediler” diye konuştu. Kirlilik nedeniyle Cumhuriyet Mahallesi’nin yanı sıra Tepebaşı ve Atatürk mahallelerinin de olumsuz etkilendiğini dile getiren Bilen, “Kızıltepe halkı bu koku ve kirliğe layık değil” diyerek tepki gösterdi. (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'e girdi, Cumhurbaşkanı Gani ülkeyi terk etti

SONRAKİ HABER

CHP'li Gürer: Çiftçiyi kuraklıktan sonra alacaklılar da yakıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...