18 Nisan 2011 12:32

'İleri demokrasi müzesi'

Kırık sandalyeler, masalar, cam, çerçeve ve onlarca gaz bombası kapsülü... İşte Cizre'de BDP ilçe binasına gerçekleştirilen polis müdahalesinden arta kalanlar. Hasip Kaplan twitter hesabından manzarayı "Gazze değil Cizre" diye tanımlarken, Cizrelilerse "İşte İleri demokrasi müzesi" diyerek yaşadıkları sald

'İleri demokrasi müzesi'
Paylaş

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde tutuklu Kürt siyasetçilere destek için yapılmak istenen yürüyüşe müdahale eden polisin BDP binasına attığı onlarca gaz bombaları, müdahalenin boyutunu gözler önüne sererken, yurttaşlar bunun "İleri demokrasi" örneği olduğunu belirtti.

Onlarca gaz bombasının atıldığı BDP binasında, gazdan etkilenen kadınların olay yerinde düşürdükleri terlik ve yazmaları müdahalenin boyutunu gözler önüne seriyor. Partiye ait tahta ve sandalyelerin dağıtıldığı ve gaz bombası tarlasını andıran görüntüler "Bu mu ileri demokrasi?" sorusuna neden oluyor.

Müdahalenin ardından ise, parti yetkilileri, gaz bombaları ve sandalyelerin birbirine karıştığı parti binası önünde üzerinde "İleri demokrasi müzesi/ ödediğiniz her kuruş vergi size gaz olarak geri gelecektir/ Tayyip ordusu" yazılı tahtayı koyarak, önünde ise gaz bombası kapsüllerini sergiledi. (Şırnak/DİHA)


SALDIRI PROTESTO EDİLDİ

Cizre'de dün BDP İlçe binasına yapılan baskınla gözaltına alınanlara destek vermek için adliye önünde oturma eylemi yaparak, namaz kılan yüzlerce kişi, ardından BDP binasına kadar yürüyüş düzenledi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün yaşanan olaylarda gözaltına alınanlara destek vermek için Adliye Sarayı önünde toplanan yüzlerce kişi oturma eylemi yaptı. Eyleme katılanlar birbirinden ilginç pankart ve dövizlerle polisin orantısız güç kullanmasına tepki gösterdi.

Ezanın okunmasıyla birlikte yüzlerce kişi buldukları karton parçaları ve ceketlerini seccade yaparak, ikindi namazı kıldı. Kılınan namazın ardından BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, BDP Şırnak İl Başkanı Abit İke, Cizre, Silopi, İdil, Uludere, belediye başkanları öncülüğünde binlerce kişi BDP Cizre İlçe binasına doğru yürüyüş geçti. Orhan Doğan Caddesi üzerinde yürüyüş yapan kitle Dörtyol'da ve İdil Caddesi üzerinde yoğun güvenlik önlemi alan polislerin arasından yürüyüş halinde BDP İlçe binası önüne geldi.

Yürüyüşün ardından kitle dağıldı. Öte yandan Cudi ve Nur mahallelerinde ara sokaklarda gençlerle polis arasıda çıkan çatışmalar devam ediyor.

ÖNCEKİ HABER

Yer altı zenginlikleri nasıl tehlike haline gelir?

SONRAKİ HABER

İşçi Dayanışma Merkezi’nde 1 Mayıs hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...