09 Ağustos 2021 12:42

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki dersleri iptal edilen Feyzi Erçin’den iki dava

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim görevlisi Feyzi Erçin, derslerinin keyfi şekilde engellenmesine yönelik 2 dava açtı.

Fotoğraf: Ozan Acıdere

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim görevlisi Feyzi Erçin, görevden alınan Melih Bulu’nun yardımcısı ve şu anki Boğaziçi Üniversitesi Rektör vekili Naci İnci’nin derslerini keyfi şekilde engellemesini iki dava ile yargıya taşıdı.  

2013 yılından itibaren Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümünde Sinema dersleri veren  Feyzi Erçin,  yaz okulunda açılması engellenen dersine ilişkin davayı 28 Haziran 2021’de, Güz döneminde açılması engellenen üç dersine ilişkin davayı ise 4 Ağustos 2021 tarihinde açtığını açıkladı. 

Her iki davanın gerekçelerinin de birbirine benzediğini ifade eden Erçin, idarenin takdir yetkisini doğru kullanmadığını, aldığı kararlarda kamu yararı gözetmediğini ve alanın uzmanı olmayan biri tarafından, bir Fizik profesörü olan Naci İnci tarafından verilen üniversitede ders vermesinin uygun olmadığı kararının fakülte ve bölüm kararları ile çeliştiğini de sözlerine ekledi. 

“Bu dava da, benzer diğer davalarımız gibi, şu anda yaşanmakta olan süreçte benzer durumlara emsal teşkil edecektir. Bölüm ve fakültelerin özerkliği, rektörün onay mekanizmasını sınırsız kullanmaması gerektiği ve değerlendirmelere getirilecek yasal kısıtlamalar anlamında önemli bir dava olacaktır.” diyen Erçin’e Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri derslerinin iptal edildiği kararının açıklandığı günden beri destek olmaya ve kararı protesto etmeye devam ediyor. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de 10 yılda 18 bin 772 kişi intihar etti

SONRAKİ HABER

İngiltere, Belarus'a yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...