06 Ağustos 2021 05:47

Gazetecilere akreditasyon engeli | Pek çok gazeteci yangın bölgesine alınmıyor

Yangın bölgesinde haber takibi yapan Evrensel, FOX, Halk TV ve Reuters muhabirlerine akreditasyon engeli uygulandı.

Kemerköy Termik Santrali'nin çevresi | Fotoğraf: Ali Ballı / AA

Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK), televizyon yöneticilerine özel hat üzerinden yaptığı “yanan bölgeleri ekranda göstermeyin” tehdidinin ardından, şimdi de yangın bölgesinde haber takibi yapan gazeteciler engellenmek isteniyor.

Afet bölgesinde açıklama yapacak olan bakanların programını takip etmek isteyen Evrensel, FOX TV, Halk TV, Reuters ve AFP muhabirlerine akreditasyon uygulandığı ve bölgeye alınmadıkları ortaya çıktı.

Konuyla ilgili FOX Ana Haber canlı yayınında açıklama yapan FOX Muhabiri Gülşah İnce, yaşananları şu sözlerle anlattı: “Günlerdir Kemerköy termik santralinin hemen yanından anbean yaklaşan alevleri sizlere aktarmayı sürdürmüştük. Ama şu an neredeyse 2 km dışındayız. Çünkü bugün anlamakta zorlandığımız bir akreditasyon engeliyle karşılaştık jandarma kontrol noktalarında. Aslında sadece ben değil, bir liste var jandarmanın elinde ve o listede adı olmayan kurumlar içeriye alınmadı.”

‘LİSTEDE A HABER, CNN TÜRK VE TRT VARDI’

AFP Fotomuhabiri Yasin Akgül alana gittiklerinde jandarmanın engellemesiyle karşılaştıklarını açıkladı ve “Yanan Kemerköy Termik Santralinin sabah son durumunu ve çevresini haber yapmak için gittiğimiz de jandarma 'Elimizde liste var, o listede olmadığınız için giremezsiniz' dedi. Listede A Haber, CNN Türk, Anadolu Ajansı, TRT vardı. Peki insanlar nasıl haber alacak?​” diye sordu.

Gazeteci Mirgün Cabas da olayı Twitter'dan “Santralin olduğu bölgeyi sabah jandarma ablukaya almıştı. Basın dahil kimseyi geçirmediler. Sonra abluka gevşedi ama sadece 'bazı basın' için. Jandarma kurum adı sorup elindeki listeye göre izin veriyordu. O haberciler içeri girdi ama haber yine dışarıda kaldı..." sözleriyle duyurdu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kumite 61 kiloda Merve Çoban, bronz madalya kazandı

SONRAKİ HABER

Basın Konseyi: FOX TV, HALK TV VE REUTERS ekiplerinin engellenmesi sansürdür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...