05 Ağustos 2021 17:51 Güncelleme: 05 Ağustos 2021 23:24

Milas'ta yangın Akçakaya merkezine ulaştı, Yeniköy Termik Santrali tehdit altında

Milas'taki yangın, Akçakaya Mahallesi’nde köy merkezine ulaştı. Yeniköy Termik Santrali etrafında hendekler kazıldı, hidrojen tankları boşaltıldı. Bayır Mahallesi için tahliye kararı verildi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Milas Belediyesi

Reklam

Muğla Milas'ta günlerdir söndürülmeye çalışılan yangınlar büyüyerek devam ediyor.

Yangının kuzeye doğru ilerlemesinden dolayı Yeniköy Termik Santrali tehdit altında. Santral etrafında hendekler kazılırken, içerideki hidrojenin boşaltılarak önlemler alındığı bilgisi verildi. Evrensel'e konuşan kaynaklar, santraldeki üretimin tedbir amaçlı durdurulduğu aktardı. Alevlerin santrale yaklaşık 3 kilometre mesafede olduğu ve rüzgarın şiddetli olmaması nedeniyle hızının kesildiği belirtildi. Söndürme çalışmalarına itfaiye, gönüllüler ve köylüler katılıyor.

Akçakaya Mahallesi’ne ise şiddetli rüzgarın da etkisiyle yangın köy merkezine ulaştı.

Yangın Gürceğiz Mahalle nerkezine doğru ilerlerken yurttaşlar tahliye ediliyor. Ayrıca Bayır Mahallesi için de tahliye kararı verildi.

BELEDİYE BAŞKANI TOKAT: MİLAS VE BODRUM'A ELEKTRİK VERİLEMEYEBİLİR

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da "Yangın Akçakaya’yı aşarak Gürceğiz’e dayandı. Bayır mahallesi boşaltılıyor. Yangın yüksek gerilim hatlarını tehdit eder hale geldi. Eğer yangın bu bölgeye ulaşırsa Milas ve Bodrum’a elektrik verilemeyebilir... Yangın kuzey yönünde Yeniköy Termik Santraline doğru ilerliyor..." paylaşımını yaptı. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam