05 Ağustos 2021 14:36

Ataşehir Belediyesi işçileri, temsilcilerinin görevden alınmasını protesto etti

Genel-İş 1 Nolu Şube'nin olağanüstü genel kurulla gelen yeni yönetimi, eski yönetim döneminde işçiler tarafından seçilen iş yeri temsilcilerini görevden alıyor. Ataşehir Belediyesi işçileri tepkili.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Genel-İş  1 Nolu Şube'de 2 yıl içinde gerçekleşen 2 olağanüstü genel kurulla göreve gelen yeni yönetim, eski yönetim döneminde işçiler tarafından seçilen iş yeri temsilcilerini görevden alıyor. Ataşehir Belediyesi işçileri, düzenledikleri eylemde "Kayyum temsilci istemiyoruz, irademiz yok sayılamaz" diyerek şube yönetimini protesto etti.

Belediye yönetimlerine yakınlığıyla bilinen yeni şube yönetimi, önce 17 iş yeri temsilcisinin oy birliğiyle seçtiği Ataşehir Belediyesi Sözcü Temsilcisi Cemal Aslan'ı görevden aldı. Bunu, Ataşehir Büro/Destek İş Kolu Temsilcileri Sevgi Peker, İnan Kaloğulları, Deniz Çakmak ve Özgür Çakırka'nın görevden alınması izledi.

Başta büro/destek iş kolundaki işçiler olmak üzere Ataşehir Belediyesi işçileri, temsilcilerin görevden alınması girişimine karşı saat 17.00'de işçi servislerinin bulunduğu garaj ve park alanında bir araya geldi.

"Kayyum temsilci istemiyoruz" ve "İrademiz yok sayılamaz" sloganlarını atan işçiler, alkış ve ıslıklarla Genel-İş 1 Nolu Şube yönetimini protesto etti.

Görevden alınmak istenen temsilciler de eylemde yaptıkları konuşmalarda kimsenin işçi iradesini hiçe sayamayacağının altını çizdi ve baskı ve zorbalıklara boyun eğmeyeceklerini belirtti.

Öte yandan temsilcilerin görevden alınmasına karşı, tüm birimlerde, bu uygulamanın sona ermesi ve kimsenin görevden alınmaması talebiyle imza kampanyası başlatıldı. Şimdiye kadar yüzlerce imzanın toplandığı kampanya sürüyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soruşturma halka değil sorumlulara açılmalı

SONRAKİ HABER

Bakanlık, yangın paylaşımı yapan Batuhan Onur Maz hakkında suç duyurusunda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...