31 Temmuz 2021 16:32

Ankara’da Konya Katliamı protestosuna polis müdahalesi

Konya Katliamı'nı protesto için Ankara’da yapılacak olan açıklamaya polis biber gazıyla müdahale etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Konya’da yapılan ırkçı saldırı sonrasında 7 kişinin katledilmesine ilişkin Ankara’da yapılacak olan açıklamaya polis biber gazıyla müdahale etti. 

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, Konya’da yapılan ırkçı saldırı sonrasında 7 kişinin katledilmesine ilişkin açıklama yapmak amacıyla Çankaya Belediyesi önünde çağrıda bulundu. Belediyenin etrafını ve Sakarya Caddesini abluka altına alan polis, kitleyi belediyenin önüne almadı. Eğitim Sen 5 No’lu şube önüne geçmek isteyen kitleyi bina önünde ablukaya alan polis basın açıklamasını şube önünde yapılamayacağını söyledi. Çıkan arbedede polis biber gazı sıktı. Bunun üzerine sloganlarla KESK Genel Merkezine yürüyüşe geçen kitle, polis tarafından genel merkez önünde tekrar ablukaya alındı. Bir çok sendika üyesi uzun süre ablukada tutuldu. Bu sırada kitlenin geri kalan kısmı HDP İl binası önüne geçti. Açıklamayı HDP İl binası önünde yapmak isteyen polis biber gazı sıktı, kalkanlarla darbederek kitleyi dağıttı.

Polis müdahalesini çeken Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Delal Akyüz, polisler tarafından darbedildi. Akyüz’ün telefonuna el koyarak çektiği fotoğrafları silen polisler ardından gazeteciyi serbest bıraktı.

HDP il binası önünde yapılan açıklamada, “12 Mayıs’ta yapılan saldırıdan sonra Ali Keleş, Ayşe Keleş, Yahya Çalık, Lütfü Keleş, Şerife Çalık ve Veli Keleş tutuklanmış, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Tutuklanan tüm saldırganlar kısa süre içerisinde ‘tutuklama tedbiriyle istenen maksat hasıl oldu’ ifadesi ile mahkeme tarafından tahliye edildi. Evet, dün de gördük ki; istenen maksat hasıl oldu! 30 yıldır Meram’da yaşayan Kürt aile katledildi. Katliam, göz göre göre planlanmıştır. Tüm bu süreçte yer alan bütün kurumlar katliamın ortağıdır “ denildi.

“HESAP SORACAĞIZ”

Açıklamada, “Bizler çok iyi biliyoruz ki, ‘Biz ülkücüyüz, Kürtleri burada yaşatmayacağız’ diyenler kadar, ‘tutuklama talebiyle istenen maksat hasıl oldu’ diyen mahkeme, ‘ben bu aileye kefilim’ diyen Emniyet müdürü, ‘sıradan bir olay’ diyen Konya Valisi, ‘arazi kavgası’ diyen bakan, günlerdir televizyonlarda, gazetelerde halkları hedef haline getiren medya bu katliamın ortağıdır. Bizler Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri olarak bu katliamı lanetliyor ve haykırıyoruz: Bu coğrafyayı iktidar uğruna katliamlarla kana bulayanlardan, patronlar için ormanlarımızı yakıp derelerimizi kurutanlardan, yaşamlarımızı çalanlardan hesap soracağız. İktidarının devamı için halkları katledenler hesap verecek. Bizler, tüm bu saldırılara karşı ezilen halkların özgürlüğü için mücadelemizi büyütecek, bu katliamları hep birlikte durduracağız. Irkçılığa ve faşizme karşı omuz omuzayız” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de koronavirüs | Son 24 saatte 22 bin 332 yeni vaka, 79 can kaybı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da bir grup sopalarla HDP’li gençlere ve gazetecilere saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...