18 Şubat 2011 03:59

Cezasını yatan hükümlü serbest bırakılmıyor

TEKİRDAĞ 2 Nolu F Tipi Cezaevinde kalan ve yargılandığı davadan aldığı 10 yıllık cezayı yatan hükümlü Cem Kılıç’ın tahliye edilmediği, gerekçe olarak da cezaevinde söylediği türküden dolayı karara bağlanmayan disiplin cezası olduğu kaydedildi.Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevinde 10 yıllık cezasını yatmasına rağmen ser

Cezasını yatan  hükümlü  serbest  bırakılmıyor
Paylaş

TEKİRDAĞ 2 Nolu F Tipi Cezaevinde kalan ve yargılandığı davadan aldığı 10 yıllık cezayı yatan hükümlü Cem Kılıç’ın tahliye edilmediği, gerekçe olarak da cezaevinde söylediği türküden dolayı karara bağlanmayan disiplin cezası olduğu kaydedildi.
Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevinde 10 yıllık cezasını yatmasına rağmen serbest bırakılmayan hükümlü Cem Kılıç’ın arkadaşı İnan Gök, Kılıç’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla mektup yazdı. Mektupta, Kılıç’ın 10 yıllık cezasının dolduğunu ancak cezaevinde kaldığı süre içinde söylediği bir türküden dolayı disiplin cezası verildiğini ve bundan dolayı serbest bırakılmadığını belirtti. Gök mektubunda, “Cem Kılıç keyfi bir şekilde burada tutuluyor. Üstelik disiplin cezası henüz kesinleşmedi. Daha ortada kesinleşmiş bir mahkeme kararı yok. Aynı hukuksuzluğu İnfaz Hakimliği ve Ağır Ceza Mahkemesi de uygulayarak ‘Karar kesinleşmedi ama biz tutalım’ demeye getiriyor” dedi.
Cezaevi yönetimi ise, siyasi tutukluların durumlarına ilişkin basın kuruluşlarına bilgi veremeyeceklerini söyleyerek sorularımızı yanıtsız bıraktı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Atama yapılmazsa eylem yapacaklar

SONRAKİ HABER

İnciraltı katiamı AİHM’e taşınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa