13 Temmuz 2021 11:40

Kampüse alınmayan Boğaziçi akademisyenleri suç duyurusunda bulundu

3 Temmuz Cumartesi günü kampüse alınmayan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri çeşitli haklarının gasbedildiğini belirterek suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Can Candan

Paylaş

Geçtiğimiz günlerde haftasonu kampüse alınmayan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haklarının gasbedildiği, çalışma hürriyetlerinin ihlal edildiği gerekçeleri ile suç duyurusunda bulundu.

Akademisyenler, 3 Temmuz Cumartesi günü Boğaziçi Üniversitesi atanmış yönetiminin “sağlık ve güvenlik riskleri”ni gerekçe göstererek kampüslere giriş ve çıkışların 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü sabahına kadar kısıtlandığını açıklamasının ardından, aynı gün ofislerinde çalışmak için kampüse giden ve özel güvenlik görevlileri tarafından kampüse alınmamıştı.

Aynı gün kampüste çadır nöbeti gerçekleştiren öğrenciler açıklama yapmak için Güney Kampüs kapısına yürümüş, burada özel güvenlik görevlileri tarafından darp edilerek kampüs dışına atılmışlardı.

Akademisylenler bugün, çeşitli haklarının gasp edildiğini ve TCK Madde 117 (İş ve Çalışma Hürriyetinin İhlali), TCK Madde 154 (Hakkı Olmayan Yere Tecavüz) TCK 112 (Eğitim ve Öğretim Hakkının Engellenmesi), TCK 119'uncu maddelerin ihlal edildiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'daki tehlike 'Asya Kaplan Sivrisineği'

SONRAKİ HABER

Boğaziçi akademisyenleri, nöbetlerinin 130'uncu gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...