04 Temmuz 2021 17:06

Uzaklaştırma kararına rağmen katledilen Sevda Çelemoğlu toprağa verildi

Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı Soner Çetin tarafından katledilen Sevda Çelemoğlu toprağa verildi. Çelemoğlu'nu korumakla yükümlü devletin, katilin teslim olmasıyla cinayetten haberi oldu.

Sevda Çelemoğlu | Fotoğraf: DHA

Reklam

İzmir'in Gaziemir ilçesinde 3 ay önce hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı Soner Çetin (30) tarafından dün bıçaklanarak katledilen 3 çocuk annesi Sevda Çelemoğlu (33) bugün toprağa verildi. Katil ise cinayetin ardından tutuklandı.

DHA'nın aktardığına göre Gaziemir’de dün Sarnıç Polis Merkezine giden Soner Çetin, sevgilisi olduğunu öne sürdüğü Sevda Çelemoğlu'nu öldürdüğünü itiraf edip teslim oldu. Katilin aracında yapılan incelemede kanlı giysi ve bıçak bulundu. Çelemoğlu’nun evine giden polis, çilingir yardımıyla kapıyı açtı. Çelemoğlu’nun hayatını kaybettiği belirlendi.

Çelemoğlu'nun, Soner Çetin hakkında şikayette bulunduğu ve 3 ay önce de uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenildi. Katilin ise kasten yaralama ve uyuşturucu kullanma suçlarından sabıkasının olduğu belirlendi.

Savcının incelemesinin ardından Çelemoğlu’nun cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Çelemoğlu’nun yakınları, otopsinin ardından cenazeyi teslim aldı.

CİNAYETİN BAHANESİ KISKANÇLIK

Soner Çetin’in polisteki ifadesinde cinayete bahane olarak kıskançlığı öne sürdüğü öğrenildi.

Çelemoğlu’nun kendisinden ayrılmak istemesi üzerine cinayeti işlediğini öne süren katil, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Çetin'in yaklaşık 2 yıl önce de eski eşi tarafından bir televizyon programında şiddet uygulamakla suçlandığı belirtildi.

"ABLAMA MUSALLAT OLDU"

İzmir Adli Tıp Kurumu’na cenazeyi almak için gelen Sevda Çelemoğlu’nun kardeşi Sercan Çelemoğlu, Soner Çetin’in ablasını sürekli olarak tehdit ettiğini belirtti.

Cinayet işlenirken 3 yaşındaki yeğeninin de evde olduğunu belirten Çelemoğlu, “Şahsı tanıyoruz. Takıntılı biriydi. Evliliği de olaylı bir şekilde bitmişti. Sonra ablama musallat oldu. Hem psikolojisi bozuktu hem de uyuşturucu kullanıyordu. Sabıka kayıtları da vardı. Ablam onun elinden kurtulamadı. Biz de engelleyemedik. Zaten bir süredir ailesi ve çocuklarıyla ablamı tehdit ediyordu. Adaletten tek beklentimiz bu adamın en ağır cezayı alması” dedi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Sevda Çelemoğlu, bugün düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Törene Çelemoğlu’nun babası Adem Çelemoğlu, kardeşleri, akrabaları, eski eşi Yasin Geçkin ile eski kayınpederi İbrahim Geçkin ve 10 yaşındaki oğlu katıldı.

Çelemoğlu’nun cenazesi ikindi vakti Şaşal Mezarlığı’nda toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)

Reklam