29 Haziran 2021 17:30

Çocuğun istismarı resimle çizmesine rağmen sanığın adli kontrol şartı kaldırıldı

Mersin’de çocuğun istismara dair çizimlerine rağmen sanığın adli kontrol şartı kaldırıldı. Zaten tutuksuz yargılanan sanık çocukla aynı mahallede yaşıyor!

Fotoğraf: Şehlem Kaçar/csgorselarsiv.org

Paylaş

Hilal TOK
İstanbul

Mersin’de 7 yaşındaki bir çocuk 67 yaşındaki aynı mahallede yaşadığı Kerim K.’nın cinsel istismarına maruz kaldı. Bugün görülen duruşmada çocuğun istismarını ortaya koyan çizimlerine ve tutarlı ifadelerine rağmen tutuksuz yargılanan sanık hakkındaki adli kontrol şartı dahi kaldırıldı. 

ÇOCUK İSTİSMARI RESİMLE ÇİZDİ

Mersin’in Akdeniz ilçesinde 5 Mart tarihinde deniz kenarında balık tutarken “Sana balık vereceğim” diyerek çocuğu yanına çağıran Kerim K.’nın 7 yaşındaki çocuğu istismar ettiği iddia edildi. İstismar, çocuğun ailesine anlatmasıyla ortaya çıkarken, istismarın ardından psikolog eşliğinde çocuğa resim çizdirildi. Resimde çocuğun çizdiklerini aktaran davanın avukatı Dilara Oğuz, “Resimde istismarı açıkça çizmiş… O kadar üzücü ki bu durum. Ben bu çizimleri mahkeme heyetine sundum. Ne anlama geldiğini anlattım. Ama heyet bizi hiç dinlemedi” dedi.

Tam tersine heyetin mağdur ailenin üstüne geldiğini söyleyen Oğuz, “Yalan beyan verirseniz, çelişkili beyan verirseniz sizi yargılatırım’ diye heyetin sıkıştırmaları oldu” dedi.

SANIK, ‘YANAĞINDAN ÖPERKEN YANLIŞLIKLA DUDAĞINA DEĞDİ’ DİYE SAVUNMA YAPTI

Defalarca çocuğa istismarın anlatıldığını, ancak yine de mahkeme de adalet sağlanmadığını söyleyen Oğuz, “AGO odasında çocuğa olay üç kere anlatıldı. Adam zaten ikrar ediyor, ‘ben öptüm ama yanağından öperken yanlışlıkla dudağına değdi” diyor. Çizimler ortada, bu kadar her şey ortadayken sanığın adli kontrol şartı bile kalktı” diyerek karara tepki gösterdi. 

MAĞDUR TARAFIN TÜM TALEPLERİ REDDEDİLDİ! 

Mahkemede heyete çocuğun uzman psikologlarla, oyun terapistiyle görüşülmesini ve rapor hazırlanmasını talep eden Oğuz, bu taleplerinin de karşılıksız kaldığını aktardı: “Ben uzman heyet karşısına, oyun terapistiyle görüşsün dedim. Ben çocuk psikologlarıyla görüştüm çizimlerinden, anlatımlarından onlar da bu çocuğun istismara maruz kaldığını belirtti. Heyete, bizim çizimlerimize güvenmiyorsanız Üniversite Hastanesine gönderin, profesörler, çocuk psikiyatristleri incelesin, bilirkişi raporu hazırlasınlar dedik. Ama bu taleplerimiz reddedildi.” 

SANIKLA ÇOCUK AYNI MAHALLEDE!

Serbest kalan sanıkla çocuğun aynı mahallede olduğunu söyleyen Oğuz ailenin kendilerine de saldırdığını belirtti: “Zaten saldırgan bir aile. ‘Namusumuz kirlettiniz, iftira attınız’ diye saldırdılar. Hakaret ve tehdit davalarımız da sürüyor bir yandan.”

10 YAŞINDAKİ KARDEŞİNİ MAHKEMEDE SANIKLA KARŞI KARŞIYA GETİRDİLER!

7 yaşında istismara maruz kalan çocuğun 10 yaşındaki kardeşinin de mahkeme salonunda tanık olarak dinlendiğini söyleyen Oğuz, “10 yaşındaki çocuk da tanık olarak dinlendi mahkemede. Biz o çocuğun ifadesinin de AGO odasında alınmasını istedik ancak ‘orada sadece mağdur ifadeleri alınır’ denilerek bu talebimiz reddedildi. O ortamda sanıkla aynı yerde, kardeşinin istismar davasında 10 yaşındaki bir çocuk tanık olarak dinlendi!” 

4. YARGI PAKETİ İSTİSMAR DAVALARINDA ADALETSİZLİĞİ DERİNLEŞTİRECEK

4. yargı paketinde yer alan cinsel istismar gibi “katalog suçlar” için “somut delil” şartı aranmasının istismar suçlarında bu gibi adaletsiz sonuçları daha çok doğuracağını belirten Oğuz, “Daha önce istismar dosyalarında tutuklama için kuvvetli şüphenin varlığı yeterliydi oysaki artık somut delil istiyorlar. Bu dava da bunun çok açık örneği. Biz taciz dosyalarında zaten somut deliller oluşturmakta çok zorlanıyoruz. Küçücük bir kız çocuğu tabii ki gizli bir yerde istismar ediliyor. Kamera görüntülerine rastlamamız, tanığa rastlamamız zaten çok zor oluyor. Gizli oluyor çünkü bu suçlar! Ama burada davanın başından beri anlatımları söylemleri birbiriyle aynı beyanları var, istismarı açıkça ortaya koyan çizimler var. O çocuk o yaşta cinsel organı nasıl çizsin, nasıl bilsin? Bunu bir çocuğun maruz kalmadan çizmesi imkansız!” diyerek somut delil kararının yarattığı mağduriyete dikkat çekti. 

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ'lü öğrenciler: İstismarcıyı, katili, tecavüzcüyü koruyan hükümeti istemiyoruz!

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçileri TİS taleplerini paylaştı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...