28 Haziran 2021 07:29
Son Güncellenme Tarihi: 29 Haziran 2021 10:45

Taylan Antalyalı'nın "Powered by pride" tişörtü homofobik tepkilerin odağı oldu

Galatasaraylı futbolcu Taylan Antalyalı'nın "Powered by pride" yazılı tişörtle yayınladığı fotoğraf, TV100 kanalında program yapan Emre Bol ve Turgay Demir'in homofobik tepkilerinin hedefi oldu.

Taylan Antalyalı'nın Instagram gönderisinden alınmıştır

Paylaş

Galatasaraylı futbolcu Taylan Antalyalı'nın, "Powered by pride" yazılı tişörtle Instagram hesabından yayınladığı fotoğraf, özellikle Türkiye spor medyasında homofobik tepkilere neden oldu. Öte yandan sosyal medyada konunun gündem olmasıyla pek çok spor yazarı ve sosyal medya kullanıcısı Antayalı'ya destek verdi.

Galatasaray kulübü, Taylan Antalyalı'nın paylaşımının üzerinden 1 günden fazla zaman geçmesinin ardından resmi Twitter hesabından Antalyalı'nın fotoğrafını paylaştı ancak yazılı bir açıklama henüz yapılmadı.

Galatasaraylı Futbolcu Taylan Antalyalı, Puma markasının ürettiği ve üzerinde gökkuşağı renkleriyle "Powered by pride" yazılı olan tişörtüyle çekindiği fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı. Antalyalı'nın bu fotoğrafı yayınlamasının ardından hem spor medyasında hem de sosyal medyada Antalyalı'ya homofobik tepkiler yöneldi.

TV100 kanalında "Var odası" adlı programda yorumculuk yapan Emre Bol ve Turgay Demir, Taylan Antalyalı'nın Milli Takım kadrosundan çıkarılması gerektiğine varana kadar tuhaf ve homofobik ifadelerde bulundu.

"Powered by pride" yazılı tişörtler, spor giyim markası Puma’nın The Out Foundation’la işbirliğine giderek hazırladığı koleksiyona ait bir ürün. The Out Foundation, LGBTİ'lerin spor dünyasında karşılaştığı engellerin kaldırılması amacı güden bir kuruluş.

SPOR YAZARLARI EMRE BOL VE TURGAY DEMİR'E TEPKİ GÖSTERDİ

Antalyalı'ya yöneltilen homofobik tepkilerin ardından pek çok spor yazarı ve spor muhabiri Twitter hesaplarından duruma tepki gösterdi.

Beşiktaşlı futbolcu Umut Nayir de Twitter paylaşımıyla Taylan Antalyalı'ya destek verdi.

(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Tabip Odası, aşı karşıtı Dr. Bilgehan Bilge hakkında soruşturma başlattı

SONRAKİ HABER

MESAM başkanlığına aday olan Cahit Berkay'dan çağrı: Bize olan güveninizi gösterin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...