23 Haziran 2021 19:02

CHP'li Ali Mahir Başarır: Binali Yıldırım, Paramount Otel'de bir hafta kaldı

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Binali Yıldırım'ın Ağustos 2017'de ailesiyle birlikte Paramount Otel'de bir hafta kaldığını ve otelin lüks yatlarıyla Bodrum koylarını gezdiklerini söyledi.

Fotoğraf: Can Erok/DHA

Paylaş

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV'de Fatih Ertürk'ün sunduğu Günün Raporu programında, eski Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın 2017 Ağustos ayı sonunda ailesiyle birlikte Paramount Otel'de kaldığını söyledi.

Yıldırım'ın otelde bir hafta kaldığını söyleyen Başarır, bu süre içinde ailenin otelin lüks yatlarıyla Bodrum'un koylarında gezdiğini dile getirdi.

Başarır, "'Otele çöküldü' denilen tarihte kalınmış" diyerek şunları söyledi:

"Binali Yıldırım ailesiyle birlikte kalıyor. O dönemin Başbakanı. Telefon sinyalleri de güvenlik kameraları da hepsi bunu teyit edecektir, kendisi de bunu doğrulayacaktır. Geceliği 106 bin lira olduğu söyleniyor. Orada bir mahkeme başkanı da kalmıştı, o da 'Kendi cebimden 35 bin lira ödedim' demişti. Bu ülkenin başbakanından bahsediyoruz. Şaibeli bir otelde ne işi var? Hepsi araştırılmalı. Servetiyle ilgili büyük iddialar var. Oğluyla ilgili kendisiyle ilgili. Şu an milletvekili, bunlar araştırılmalı. SBK'nin sahipliğini yaptığı bir otelde başbakan olarak kalması araştırılmalı."

NE OLMUŞTU?

Mafya lideri Sedat Peker, ABD'nin talebi üzerine Avusturya'da kara para aklama suçundan tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'a ait Paramount Otel'de siyaset, yargı ve medya mensuplarının kaldığını dile getirmişti.

Ardından Habertürk programcısı Veyis Ateş, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı, gazeteci Cem Küçük, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Beyaz TV'de programcısı Tahir Sarıkaya, Soylu'nun eski Koruma Müdürü Ekrem Güler'in de bu otelde kaldığı öğrenilmişti. (HABER MERKEZİ)

{{434721}}

ÖNCEKİ HABER

Kemal Özer şiir ödülleri açıklandı

SONRAKİ HABER

EMEP Van İl Örgütü, HDP'yi ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...