23 Haziran 2021 16:50

İstanbul'da "Demokrasi Şenliği" | İmamoğlu: Boğaziçi öğrencilerine destek vereceğiz

İstanbul seçimlerinin yıl dönümünde düzenlenen "Demokrasi Şenliği"nde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bursu kesilen Boğaziçi öğrencilerine destek vereceklerini duyurdu.

Fotoğraf: Fatih Polat/Evrensel

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul seçimlerinin yıl dönümünde Harbiye'de "Demokrasi Şenliği" düzenlendi.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "kayyum rektör" Melih Bulu'yu eleştirdikleri için bursları kesilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine İBB olarak destek vereceklerini açıkladı.

AKP'nin itirazıyla yenilenen ve Binali Yıldırım nezdinde siyasi iktidarın hezimetiyle sonuçlanan seçimlerin 2. yılında düzenlenen şenlikte Ekrem İmamoğlu'nun konuşması öncesi müzik dinletisi gerçekleşti.

Eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte şenlik alanına gelen Ekrem İmamoğlu, kürsüye çıkarak konuşma yaptı.

"BİRİLERİNİN DÜN AKLINA GELDİ"

Tayyip Erdoğan'ın AKP'li belediye başkanları için dile getirdiği "şeffaf ihale" sözlerine değinen İmamoğlu, ''Göreve geldiğimiz günden beri açık ihale yapıyoruz, ihalelerimizi canlı olarak yayınlıyoruz. Birilerinin aklına dün geldi, belediye başkanlarına talimat verdi'' diye konuştu.

"SANDIKLARDAN HESAP PUSULASI DA ÇIKTI"

"23 Haziran’da sandıklardan yalnızca oy pusulaları değil, bir de hesap pusulası çıktı. Ama sizler hâlâ bu iradeyi anlamadınız" diyen İmamoğlu, 23 Haziran'ın milletin demokrasi ve özgürlük duygularını yenilendiği bir tarih olduğunu söyledi.

"İBB, BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNİN YANINDA"

Bugüne kadar 280 bin hanenin faturasını ödediklerini söyleyen İmamoğlu, "40 bin çocuğumuza tablet dağıttık. Melih Bulu’yu protesto eden Boğaziçililerin bursu ve kredileri kesilmiş. Gelsin buraya, İBB onların yanında" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'de delta varyantı kaynaklı yeni dalga uyarısı

SONRAKİ HABER

Ahmet Ümit’in son kitabı Pergamon Antik Kenti’nde tanıtıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa