23 Haziran 2021 12:23

Kuzeninin "kumalığı reddettiği için" vurduğu çocuk 138 gün sonra yaşamını yitirdi

Diyarbakır'da 37 yaşındaki kuzeni Aslan Karakaş tarafından "kuma alınmak istenen" ve reddedince vurulan 16 yaşındaki kız çocuğu, 138 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Fotoğraf: Şehlem Kaçar/csgorselarsiv.org

Paylaş

Diyarbakır'da 7 çocuk babası 37 yaşındaki kuzeni Aslan Karakaş tarafından "kuma alınmak istenen" ve reddedince vurulan 16 yaşındaki Emine Karakaş, 138 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

DHA'dan Burak Emek'in haberine göre çocuk istismarı ve silahlı saldırının yaşandığı yer Bismil ilçesine bağlı kırsal Selamet Mahallesi. 16 yaşındaki Emine Karakaş, evli ve 7 çocuk babası kuzeni Aslan Karakaş tarafından "kumalık" adı altında istismara maruz bırakılmak istendi. Bunu reddeden kız çocuğu, Aslan Karakaş tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Saldırgan kaçarken yaralanan kız çocuğu Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedaviye alındı.

Saldırıya uğradığı 4 Şubat'tan bugüne yaşam mücadelesi veren Emine Karakaş, dün gece yaşamını yitirdi.

Emine Karakaş, Tepe Mahallesi'nde toprağa verilirken katili halen yakalanamadı.

"KENDİMİ HİÇ BIRAKMADIM, HEP DAHA İYİ OLACAĞIM DEDİM"

Kız çocuğundan geriye tedavi gördüğü hastenede çekilen görüntüleri kaldı. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde Emine Karakaş, şu ifadeleri kullanıyor:

"Ben Emine, 16 yaşımdayım. Böyle oldum. Beni siz iyileştireceksiniz değerli hocalarım. İnşallah iyileştireceksiniz beni. Hastaneye sedyeyle gireceğim, yürüyerek çıkacağım inşallah. Sizler de beni iyileştirmek için, elinizden geleni yapacaksınız. Bundan eminim. Ağabeyim de benim için çok çabalıyor zaten. Çok seviyorum onu. Ne gerekiyorsa, yapmaya hazırız. Size güveniyorum. İki aydır yatıyorum, kendimi hiç bırakmadım. Kendime güvendim. Hep daha iyi olacağım dedim. Beni iyileştirmek için, elinizden geleni yapmaya çalışın lütfen." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’nin yargı süreci mercek altında: Bir bütün olarak sorunlu işliyor

SONRAKİ HABER

Sanat çatışma bölgelerindeki çocukların ‘Kendini ifade etme ihtiyacını’ karşılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa