22 Haziran 2021 13:50

Çocuk istismarı soruşturmasında 8 aydır iddianame hazırlanmadı

Adana'da iki kişinin çocuğa cinsel istismar soruşturmasında 8 aydır iddianame hazırlanmadı. İstismar mağduru çocuk "Şikayetimden vazgeçmem için tehdit ediyorlar. Ölmek istemiyorum" diye seslendi.

Fotoğraf: Sendika.org arşivi/csgorselarsiv.org

Paylaş

Adana'da 16 yaşındaki kız çocuğunu (H.Ö.) istismar eden annesinin sevgilisi Y.Ö. ve ağabeyinin arkadaşı G.İ. hakkında 8 aydır iddianame hazırlanmadı. H.Ö., "Bana tecavüz edenler, şimdi serbest. Kötülükleri cezasız kalmasın. Şikayetimden vazgeçmem için tehdit ediyorlar. Özgecan Aslan, Emine Bulut gibi ölmek istemiyorum" diyerek isyan etti.

Adana'nın Saimbeyli ilçesi Çatak Mahallesi'nde lise öğrencisi H.Ö., 31 Ekim 2020'de Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek annesinin sevgilisi Y.Ö. (55) ile ağabeyinin arkadaşı G.İ.’nin (23) nitelikli cinsel istismarına uğradığını belirterek suç duyurusunda bulundu. H.Ö. dilekçesinde annesinin zoruyla sürekli Y.Ö.'nün evine gittiklerini, 28 Mayıs 2020'de uyuduğu sırada istismara maruz kaldığını, 3 Haziran'da da ağabeyinin arkadaşı G.İ.'nin cinsel istismarına maruz kaldığını anlattı. H.Ö.'nün şikayetçi olduğu Y.Ö. ile G.İ. gözaltına alındı. Ancak şüpheliler, ifadelerinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı.

"TEHDİT EDİYORLAR"

Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması sürerken H.Ö., suç duyurusunun üzerinden 8 ay geçmesine karşın şüpheliler hakkında henüz iddianame hazırlanmamasına tepkili. DHA'ya konuşan H.Ö. annesinin kendisine inanmadığını ve şiddet uyguladığını, bu nedenle susmak zorunda kaldığını ifade etti. Baskılara dayanamayınca yaşadıklarını halasına anlattığını ve onun desteğiyle şikayetçi olduğunu söyleyen H.Ö., "Bana tecavüz edenler, şimdi serbest. Kötülükleri cezasız kalmasın. Şikayetimden vazgeçmem için tehdit ediyorlar. Özgecan Aslan, Emine Bulut gibi ölmek istemiyorum" dedi. Hala Z.Ö. (48) ise hiçbir çocuğun canının yanmaması için adalet arayışlarından vazgeçmeyeceklerini belirtti.

"SÜRECİN UZAMASI YIPRATTI"

H.Ö.'nün avukatı Nuri Şahin ise dosyanın soruşturmasının 8 aydır sürdüğünü söyledi. İstismar davalarında daha hassas davranılıp sürecin hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Aile, her gün merak içinde bekliyor. Sürecin bu kadar uzaması onları yeterince yıprattı" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Saldırı iktidarın politikalarının bir sonucu

SONRAKİ HABER

Boşandığı eşini yaralayan erkek, 3 yıl önce de yapmış: Serbest bırakıldıkça yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...