23 Haziran 2021 11:15

Boğaziçi Akademisyenleri, senato toplantısı bitene kadar kampüsten ayrılmayacak

"Kayyum rektör" Melih Bulu'ya karşı süren direnişin direnişin 25. haftasında 116. kez rektörlük binasına sırt dönen Boğaziçi Akademisyenleri, senato toplantısı bitene kadar kampüsten ayrılmayacak.

Fotoğraf: Can Candan

Paylaş

Eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına karşı başlayan direniş 25. haftasında.

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri, direnişin 171. gününde "#KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz" diyerek 116. kez rektörlük binasına sırt döndüler.

Akademisyenler, her iş günü olduğu gibi bugün eylemlerini öğle saatlerinde gerçekleştirdi.

SENATO TOPLANTISI BİTENE KADAR KAMPÜSTEN AYRILMAYACAKLAR

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Seçilmiş Senatörlerimizin Yanındayız” yazan dövizler taşıdılar.

Bugün gerçekleşecek senato toplantısı öncesi dün gece sosyal medyada "#ÜniversiteneSahipÇık" etiketiyle kampanya başlatan akademisyenler, senato toplantısı bitene kadar kampüsten ayrılmayacaklarını açıkladılar.

"FEYZİ HOCA BURADA"

Bugünkü nöbete Öğretim Görevlisi Feyzi Erçin’in öğrencilerini temsilen bir öğrenci de katıldı. Öğrenci nöbet boyunca elinde “Feyzi Hoca Burada” yazılı bir döviz taşıdı.

Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Feyzi Erçin’in yaz okulunda bölüm ve fakülte kararıyla açılması kararı verilen dersi, atanmış yönetim tarafından onaylanmamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kanuni Sultan Süleyman portresinin ön gösterimi yapıldı

SONRAKİ HABER

9 Katalan siyasetçi 1329 gün sonra cezaevinden çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...