23 Haziran 2021 06:31
Son Güncellenme Tarihi: 23 Haziran 2021 11:30

Mersin Limanı'nda 463 kilo kokain ele geçirildi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin Limanı'nda 463 kilogram kokain ele geçirildiğini duyurdu.

Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal/AA

Paylaş

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin Limanı'nda Ekvador’dan gemi ile getirilen muz yüklü konteynerde 463 kilogram kokain ele geçirildi. Limanda geçen hafta ele geçirilen 1 ton 300 kilogram kokain ile birlikte ele geçirilen toplam kokain miktarı 1 ton 763 kilograma çıktı.

Ticaret Bakanlığı Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan analizde Ekvador’dan gemi ile Mersin Limanı'na getirilen 5 konteyner riskli değerlendirildi. Konteynerler gemiden indirilerek x-ray taramasına sevk edildi. Taramada muz yüklü konteynerlerden birinde şüpheli yoğunluk tespit edildi. Narkotik köpekler ile yapılan aramada konteynerin orta bölümüne gizlenmiş 9 çanta belirlendi. Köpeklerin tepki verdiği çantalarda 404 paket halinde 463 kilogram kokain ele geçirildi.

Mersin Limanı'nda geçen hafta da 1 ton 300 kilogram kokain ele geçirilmişti. Böylece Mersin’de son bir haftada düzenlenen iki büyük operasyonda ele geçirilen kokain miktarı 1 ton 763 kilogram oldu.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, yapılan iki operasyonla zehir tacirlerine ağır darbe indirildiği belirtildi.

BAKAN MUŞ TEBRİK ETTİ

Operasyonu Twitter hesabından duyuran Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Bu gece Mersin Limanında Ticaret Bakanlığımıza bağlı gümrük muhafaza ekiplerimizin dikkatli çalışmaları neticesinde 463 kilogram kokain ele geçirilmiştir. Görevlerini başarıyla yerine getiren gümrük muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum. Zehir tacirlerine asla geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan uyuşturucunun kime ait olduğu hangi şirketler üzerinden getirildiği konusunda ise bilgi vermedi.

SEDAT PEKER MERSİN LİMANINA İŞARET ETMİŞTİ

Geçtiğimiz mayıs ayında Orta Amerika ülkesi Panama’da, varış noktası Mersin Limanı olan bir konteynerde muz kutuları içine saklanmış 616 paket kokain ele geçirildi. Mafya Lideri Sedat Peker, bu olay sonrası yayımladığı 7’nci videosunda uluslararası arenada uyuşturucu trafiğinden ve Mersin’den bahsetmişti.

Kolombiya’nın Buenaventura Limanında 9 Haziran 2020’de yakalanan ve Türkiye’ye gönderileceği açıklanan yaklaşık 5 ton kokaini hatırlatan Peker, yakalanan kokainle ilgili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ı işaret etmiş ve Venezuela’ya gidiş amacını “Kolombiya’dan İzmir Limanına gelecek olan 5 ton kokain yakalandıktan 4-5 ay sonra oraya gitmesi kit dağıtımı için değil, yeni bir uyuşturucu rotası oluşturmak içindi” sözleriyle açıklamıştı.

Peker, yeni uyuşturucu rotasına dair “ Karakas Limanı var, Venezuela’nın en büyük limanı, oradan kuru yük gemileri doğrudan Türkiye’ye gelebiliyor, ama konteyner gemileri Dominik üzerinde durma yapıp, o şekilde devam edebiliyor. Şimdi Dominik üzerinde de yakalanmalar artacak, çünkü yeni güzergah burası. Ben bizim liman çok önemli dedim ya, herkes oraya gemi giremez dedi. Ben gemi girer mi dedim, kokain Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra 30-35 metrelik uzun yolculuk yapan yatlarla, 500 kilo, 1 ton, 2 ton kokainler o şekilde dağılıyor. Özellikle ama Suriye Lazkiye üzerinden de yapılıyor” demişti.

Sedat Peker’in gündeme getirdiği bir diğer çarpıcı iddia ise, yakalanan kokain yerine diş sağlığıyla ilgili maddelerin imha edildiği yönündeki sözleri oldu. Peker, söz konusu uyuşturucunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın gruplar tarafından satıldığını öne sürüp, önümüzdeki günlerde kokainlerin lüks rezidanslarda orta ölçekli torbacılara nasıl satıldığını anlatacağını duyurdu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Enerjide acele kamulaştırma kararları

SONRAKİ HABER

Bir yanda hayallerimiz bir yanda gerçekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...