23 Haziran 2021 05:57

Hürmüz Diril soruşturmasında bir tutuklama

533 gündür haber alınamayan Hürmüz Diril ile ilgili soruşturmada gözaltına alınan Apro Diril tutuklandı.

Şimoni ve Hürmüz Diril | Fotoğraf: MA

Paylaş

Beytüşşebap’ta kaybolduktan sonra kendisinden 533 gündür haber alınamayan Hürmüz Diril ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Apro Diril tutuklandı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya (Mehrî) köyünde yaşayan Hürmüz ve Şimoni Diril çifti, 8 Ocak 2020’de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kaçırıldı. Şimoni Diril’in cenazesi, 70 gün sonra Hezil Çayı’nın kenarında bulundu. Diril çiftinin kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 20 Haziran’da gözaltına alınan ve aralarında köyde yaşayan tek kişi Apro Diril’in de bulunduğu 3 kişi, emniyet ifadelerinin ardından dün Şırnak Adliyesine çıkarıldı.

Şırnak Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz, Apro Diril ve diğer iki kişinin savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini belirtti. Mahkeme, Apro Diril hakkında tutuklama, diğer kişi hakkında ise adli kontrol şartıyla bırakılmasına karar verdi.

Köyde yaşayan tek kişi olan Apro Diril, soruşturma kapsamında daha önce de gözaltına alınmış, emniyet ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Koca: Cuma gününden itibaren 18 yaş ve üzeri herkese aşı tanımlanacak

SONRAKİ HABER

EMEP Ordu İl Başkanı Poyraz: Sağırlı’ya sağır olmayın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...