Baldur işçileri Çalışma Bakanlığı ile görüşmek için Ankara'ya yola çıktı

Grevdeki Baldur işçilerinden bir grup, Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile görüşmek üzere yola çıktı. İşçiler Gebze'de yapılan eylemle uğurlandı.

22 Haziran 2021 06:51
Paylaş

Grevlerinde 180. günü geride bırakan Baldur işçileri, Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile görüşecek. Ankara'da yapılacak görüşme öncesi Gebze Kent Meydanında buluşan işçiler, "Yaşasın Baldur grevimiz", "Yaşasın HSK direnişimiz", "Direnen işçiler yenilmezler" ve "İş ekmek yoksa barış da yok" sloganı attı.

Açıklamaya Systemair HSK işçilerinin yanı sıra Emek Partisi, EHP DİP, SEP, İşçi Hareketi Koordinasyonu destek verdi.

"Gebze’den Ankara'ya sesimizi duyurmak için buradayız" diyen Birleşik Metal-İş Gebze 2 Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın, "Türkiye Cumhuriyeti anayasasını tanımayan bir patron yüzünden buradayız. Mahkeme kararıyla grev kırıcılığına göz yuman hakimlere karşı buradayız. Adaletsizliğe son olsun diye buradayız. Buradaki zulmü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına işçi arkadaşlarımız ile duyurmak istiyoruz" dedi.

"NASIL BİR ÜÇ MAYMUN OYNANIYOR"

Yaşadıkları sorunları anlamadıkları kimsenin kalmadığını belirten DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, patronların saldırılarını koronavirüse benzeterek, "Dünyada koronavirüs varyantları ile devam ediyor ama bugün hem Baldur'da, hem de HSK'de işçilerin yeni varyant saldırıları devam ediyor. Biz bu yaşadığımız sorunları anlamadığımız hiç bir yetkili kalmadı" dedi. İşçilerin feryadına karşı üç maymunun oynandığını ifade eden Serdaroğlu, "Nasıl bir üç maymun oynanıyor Türkiye’de? İşçilerin feryadı neden görülmüyor, neden duyulmuyor, neden bilinmiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile defalarca görüşüldü. Kocaeli Valisi ile de defalarca görüşüldü. Direkt bir Vali Yardımcısı görevlendirildi. Mahkemeler işverene defalarca para cezası kesti, kaçak işçi çalıştırdığı ve hukuksuzluk yaptığı için" diye konuştu.

"HUKUKSUZLUĞA HERKES GÖZ YUMUYOR"

Hukuksuzluğa herkesin göz yumduğunu söyleyen Serdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, bölgedeki ilgili görevlileri arayarak burada yabancı işverenlerin rahatsız edilmemesini istiyor. Bir ülke düşünün ki bir işçi 6 yılda sendikasına ulaşabilsin. Biz bunları anlatmaktan uyanıyoruz. Bizim derdimiz 'Greve çıktık, mağduruz' demek değil. Bizim derdimiz işveren yasalara uysun. İşverenin burnundan getiririz. Sen İspanya'dan geliyorsun, Türkiye Cumhuriyeti yasalara uyumuyorsun, sonra da bu ülkenin hakimlerini parmağında oynatıyorsun. Buradaki hukuksuzluğu tersten gören bir anlayış var. Bugün yapılan her şey normalmiş gibi karşılanıyor. Hukuksuzluğa herkes göz yumuyor, katkı sunuyor" dedi.

"BU ÜLKE MAFYA ÇETE ÜLKESİ OLSUN O ZAMAN!"

"Bu noktadan sonra işçiler ne yapması gerekiyorsa onu yapacak" diyen Serdaroğlu, "Zannetmeyin ki gçmdüğümüz baltaların yerini bilmiyoruz. Hani o korktuğunuz 12 Eylül öncesi DİSK'in ne olduğunu sizlere gösteririz. Sizin hukuksuzluklarınıza, saldırılarınıza müsaade etmeyeceğiz. Bir kez daha ülkenin yöneticilerini uyarıyoruz. Bu işçilerin mağduriyetlerine göz yumuyorsunuz. Bu ülke muz cumhuriyeti olsun, bu ülke mafya çete ülkesini olsun o zaman. Biz bu ülkeyi demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak görmek istiyoruz" diye konuştu.

Açıklama sonrası sloganlarla araca yürüyen işçilerden daha önce belirlenen 15 işçi, sendika yöneticileriyle beraber Ankara'ya hareket etti. (Kocaeli/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Pentagon: Türkiye Kabil Havalimanı'nın korunması konusunda öncülük etmeyi kabul etti

SONRAKİ HABER

Müzik yasağına tepkiler "Kusura bakıyoruz" etiketiyle sosyal medyada sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...