21 Haziran 2021 12:03

Türkiye'nin en büyük sağlık işletmesi Danimarkalı ISS'e satılıyor

Şehir hastanelerini yapan Rönesans Holding'in sağlık yatırımlarını işleten Rönesans İşletme Hizmetleri, Danimarkalı ISS Facilities'e satılıyor.

Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi | Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP iktidarının tüm eleştirilere kulak tıkayarak yaptırdığı şehir hastanelerini inşa eden Ilıcak Ailesi’ne ait Rönesans Holding'in sağlık yatırımlarını işleten Rönesans İşletme Hizmetleri, Danimarkalı ISS Facilities'e satılıyor.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in "Perde Arkası" köşesinde aktardığına göre toplamda 9 bin 500 yatak kapasitesiyle ve verdiği destek hizmetlerle sağlık sektöründe Türkiye'nin en büyük işletmecisi olan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı A.Ş’de satış süreci yaşanıyor. Dünyanın en büyük dış kaynak hizmeti sağlama şirketi olan Danimarkalı ISS Facilities, Rönesans İşletme Hizmetleri şirketinin tamamını satın alıyor.

Rönesans Holding’in kamu-özel iş birliğiyle inşa ettiği hastaneler arasında İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Adana Şehir Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri yer alıyor.

REKABET KURUMU BAŞVURUYU KALDIRDI

Satış sürecinin Rekabet Kurumu’nun resmi sitesinde yer aldığını aktaran Kerim Ülker, "Duyuruyu öğrendikten sonra satışın neleri kapsadığını, bundan sonra kamuya ait bu hastanelerde hangi birimlerin Danimarkalı şirket tarafından önetilip yönetilmeyeceğini öğrenmek adına Rönesans Holding’e ulaşmaya çalıştım. Rönesans Holding, bir açıklama yapılmayacağını ifade etti. Rekabet Kurumu da satış başvurusunu sitesinden kaldırdı" bilgilerini paylaştı.

ISS FACILITIES

1901 yılında kurulan Danimarkalı ISS, 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor ve 500 bine yakın çalışana sahip.

Temizlik, güvenlik, teknik bakım, catering, bitki bakımı ve haşere kontrolü ile destek hizmetleri sunuyor.

Küresel cirosu 96 milyar TL olan şirketin en büyük hissedarı, yüzde 17’lik payla LEGO oyuncaklarının sahibi olan Danimarkalı Kirkbi Invest.

Şirkete ayrıca ABD’li Blackrock ve Vulcan Value Partners, İngiliz Longview Partners Limited gibi fonlar da ortak.

Danimarkalı şirketin Ankara, Antalya, Bursa, İzmir şubeleri ve Adana, Antep, Eskişehir, Denizli bölge ofislerinde 40 binden fazla çalışanı var. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sezgin Baran Korkmaz 14 gün daha gözaltında tutulacak

SONRAKİ HABER

Balıkçılar müsilajın etkilerini anlattı: Marmara'da bu yıl balık olmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...