21 Haziran 2021 12:13

Sezgin Baran Korkmaz 14 gün daha gözaltında tutulacak

Avusturya'da yakalanan Sezgin Baran Korkmaz'ın en az 14 gün daha gözaltında tutulacağı belirtildi.

Sezgin Baran Korkmaz | Fotoğraf: AA

Paylaş

Karapara aklama suçlaması ile ABD'nin talebiyle Avusturya'da yakalanan Sezgin Baran Korkmaz'ın 14 gün  daha gözaltında tutulacağı belirtildi.

Korkmaz'ıın avukatı Volkan Murat Dülger, Viyana'daki mahkemenin müvekkili hakkında yetkisizlik kararı verdiğini, yakalandığı yerdeki mahkemenin karar vermesinin benimsendiğini belirterek bu sürecin 14 gün daha süreceğini söyledi. Dülger'in verdiği bilgiye göre; gözaltı süresinin tutuklu geçirip geçirmeyeceğine de yakalandığı yerdeki mahkeme karar verecek.

Avukat Murat Volkan Dülger'in ntv.com.tr'ye verdiği bilgiye göre, bir sonraki mahkeme 14 gün sonra Korkmaz'ın yakalandığı yer olan Wels’te yapılacak. Müvekkilinin Türkiye'de yargılanmasını ve Türkiye'ye iadesini istediklerini belirten Dülger, "14 gün sonraki mahkemede iade edilip edilmeyeceği yönünde bir karar verilmeyecek. İade süreci biraz uzun bir süreç. Wels'teki mahkeme, eğer iade kararı oluşursa bu sürecin gözaltında mı yoksa serbest olarak mı geçireceğine karar verecek" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt'ta polis merkezinde ölümle sonuçlanan gözaltının görüntüleri ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Türkiye'nin en büyük sağlık işletmesi Danimarkalı ISS'e satılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...