21 Haziran 2021 08:52

EMEP Genel Başkanı Akdeniz: HDP'nin kapatılması kabul edilemez

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, AYM'nin HDP'nin kapatılmasına ilişkin iddianameyi kabul etmesine tepki gösterdi: HDP'nin kapatılması kabul edilemez.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılmasına ilişkin iddianameyi kabul etti. AYM'nin HDP kararına tepki gösteren Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HDP'nin kapatılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Evrensel'e konuşan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, şunları söyledi:

"İktidar HDP'yi hedef gösterirse, medya HDP'yi hedef gösterirse, yargı HDP'yi hedef gösterirse İzmir'deki ırkçı ve karanlık saldırılar Türkiye'de rutin haline gelir. Ekonomik kriz ve pandeminin faturasını yoksul halka ve işçi sınıfına kesen tek adam hükümeti HDP'nin kapatılması üzerinden milliyetçiliği kışkırtmaya çalışıyor. Çete-mafya-devlet-siyaset ilişkileri ortalığa saçıldı. Ama doğru düzgün bir soruşturma ya da görevden alma yok. Organize suç örgütlerine dahi dava açılamıyor. AKP-MHP bloku bu sıkışmışlıktan sıyırmak istiyor. Öte yandan HDP üzerinden dizayn edilmek istenen siyaset seçim denklemini de değiştirmek istiyor. EMEP olarak nasıl ki Deniz Poyraz cinayetinde 'Bu kurşunlar hepimize' dediysek, HDP'nin kapatılması üzerinden halk iradesine, demokratik siyasete ve adalet talebine uygulanan abluka da hepimizedir. Çünkü boğulmak istenen halkın en temel ekmek ve özgürlük talepleridir. Çıkış yolu ise tüm emek ve demokrasi güçlerinin birliğinden geçmektedir. HDP'nin kapatılması kabul edilemez." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, satınalma gücü açısından 37 Avrupa ülkesi arasında 31. sırada

SONRAKİ HABER

Bakan Kurum: Marmara Denizi'nin 30 metre derinliğine oksijen vereceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...